Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παυλάκης (NCI-ΗΠΑ): Ελάχιστοι ή ανύπαρκτοι οι κίνδυνοι από το εμβόλιο μπροστά στα τεράστια οφέλη

Παυλάκης (NCI-ΗΠΑ): Ελάχιστοι ή ανύπαρκτοι οι κίνδυνοι από το εμβόλιο μπροστά στα τεράστια οφέλη
"Yπάρχει η πιθανότητα να χρειάζεται εμβολιασμός κάθε χρόνο, όπως η γρίπη, ή κάθε μερικά χρόνια", αναφέρει ο Γ.  Παυλάκης
«Η καλύτερη στρατηγική είναι ο γενικός εμβολιασμός που θα εμποδίσει την διάδοση του ιού και τη σοβαρή νόσηση», τονίζει ο διακεκριμένος ερευνητής στον τομέα των ανοσοθεραπειών και των εμβολίων στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.
«Οι κίνδυνοι από το εμβόλιο είναι ελάχιστοι ή ανύπαρκτοι μπροστά στα τεράστια οφέλη», αναφέρει σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο προϊστάμενος του Τμήματος Ανθρωπίνων Ρετροϊών στο Εθνικό Ινστιτούτο Ερευνών για τον Καρκίνο στις ΗΠΑ, δρ. Γιώργος Παυλάκης, προσθέτοντας πως «αν θέλουμε να ανοίξει σύντομα η κοινωνία και η οικονομία, το εμβόλιο θα πρέπει να αποφασίσουν να το κάνουν όλοι το συντομότερο δυνατό».
Ο ίδιος ζητά «από όλους να περιμένουν με ανοιχτό μυαλό μέχρι την Άνοιξη, που θα υπάρχουν περισσότερες δόσεις εμβολίων, για να αποφασίσουν για το εμβόλιο».
«Τότε άλλωστε θα υπάρχει εμπειρία σε εκατομμύρια εμβολιασμένους παγκόσμια και ιδίως σε Αγγλία, Καναδά και Αμερική», προσθέτει.
Εκτιμά ότι «το πιο πιθανό όμως είναι ο SARS-COV-2 να παραμείνει, και να συνεχίσει να κάνει επιδημίες, οπότε θα χρειαζόμαστε εμβολιασμούς κάθε λίγα χρόνια», αλλά και πως το μεγαλύτερο ποσοστό ατόμων με αλλεργίες δεν θα έχει πρόβλημα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης