Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σταμπουλίδης (Γενικός Γραμματέας Εμπορίου) - Κορωνοϊός: Επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο για ψώνια

Σταμπουλίδης (Γενικός Γραμματέας Εμπορίου) - Κορωνοϊός: Επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο για ψώνια
Να κάνουν ενστάσεις όσοι τους επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή πήγαν για ψώνια σε άλλο δήμο, είπε ο κ. Σταμπουλίδης
Διευκρινίσεις αναφορικά με τα ψώνια από δήμο σε δήμο εντός της ίδια περιφέρειας παρείχε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης.
Όπως είπε, είναι κάτι το οποίο επιτρέπεται και σε περίπτωση που σε κάποιον έχει επιβληθεί πρόστιμο γι' αυτόν τον λόγο, τότε έχει κάνει δικαίωμα να κάνει ένσταση.
«Να κάνουν ενστάσεις όσοι τους επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή πήγαν για ψώνια σε άλλο δήμο» είπε, χαρακτηριστικά.

Για τις καθυστερήσεις των κούριερ

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις μεγάλες καθυστερήσεις που υπάρχουν στις παραδόσεις δεμάτων από τα κούριερ, κάνοντας λόγο για πρωτοφανές όγκο δουλειάς για τις ταχυμεταφορές.
Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφασίστηκε να ξεκινήσει το click away, ώστε να εξομαλυνθεί ο όγκος και εκτίμησε ότι «θα αρχίσει να εξομαλύνεται την επόμενη περίοδο».
«Είναι μια δύσκολη κατάσταση» παραδέχθηκε ο κ. Σταμπουλίδης και γνωστοποίησε πως η αύξηση στο ηλεκτρονικό εμπόριο, σε σχέση με πέρσι, είναι «κοντά στο 30%».
Υπάρχει μικρή κινητικότητα στα μικρά μαγαζιά που δουλεύουν με e-shop, είπε, παραδέχθηκε, όμως, πως «αυτό δεν καλύπτει το κενό στην αγορά, γι’ αυτό και οι επιχειρήσεις μένουν στα προγράμματα στήριξης».
Ο ΓΓ Εμπορίου εκτίμησε ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο ήρθε για να μείνει, ξεκαθαρίζοντας ότι «κανείς δε θέλει να κλείσει το φυσικό κατάστημα, όλοι θέλουμε φυσική επαφή με το προϊόν».

Η κίνηση στην αγορά

Ερωτώμενος για την κίνηση που υπάρχει στην αγορά, σημείωσε πως «δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία που να αντικατοπτρίζουν την αγορά» και συμπλήρωσε πως «στις μεγάλες επιχειρήσεις για ένδυση καλύπτεται σχεδόν το 30% του περσινού τζίρου, αλλά θα πρέπει να δούμε τα μικρά μαγαζιά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης