Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γραβάνης (καθ.Φαρμακολογίας): Να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού για τους υγειονομικούς

Γραβάνης (καθ.Φαρμακολογίας): Να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού για τους υγειονομικούς
Στο τέλος του φθινοπώρου θα πετάξουμε τις μάσκες και θα έχει κτιστεί τείχος ανοσίας είπε ο κ.Γραβάνης
Να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού για τους υγειονομικούς προτείνει ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης.
«Προτείνουμε στην κυβέρνηση να σκεφτεί, εφόσον προκύψουν προβλήματα, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και ιδιαίτερα αυτών της πρώτης γραμμής.
Και υπάρχει το νομικό καθεστώς.
Ο νόμος 1682/2020 δίνει τη δυνατότητα στην πολιτεία για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας να επιβάλει εργαστηριακές και κλινικές εξετάσεις, αλλά και εμβολιασμό.
Αν εμείς γίνουμε πηγή διάδοσης της νόσου, αυτοαναιρούμαστε.
Αν το ιατρικό σώμα δεν αποδεχθεί αυτή την αλήθεια, θα πρέπει η πολιτεία να παρέμβει» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Γραβάνης.
Ερωτηθείς για την ανησυχία που προκαλούν τα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού, ο κ.Γραβάνης υπογράμμισε ότι «θα αποτελούν καθημερινότητα από δω και στο εξής και όταν θα αρχίσουμε να εμβολιάζουμε μεγάλους πληθυσμούς στην κοινότητα, ο ιός θα πιεστεί για να επιβιώσει και θα αρχίσει να μεταλλάσσεται ίσως και ταχύτερα».
Ωστόσο, ο κ.Γραβάνης εκτίμησε ότι κατά πάσα πιθανότητα τα εμβόλια δε θα επηρεαστούν από τις μεταλλάξεις «εκτός αν αυτές αλλάξουν ριζικά την πρωτεΐνη ακίδα».
Σε ερώτηση για το πότε εκτιμά ότι θα τελειώσει η πανδημία και θα «πετάξουμε» τις μάσκες, εκτίμησε ότι αυτό θα συμβεί στο τέλος του φθινοπώρου, οπότε και θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού και θα έχει κτιστεί τείχος ανοσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης