Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Εάν προσέξουμε, αυτό θα είναι το τελευταίο lockdown

Βασιλακόπουλος: Εάν προσέξουμε, αυτό θα είναι το τελευταίο lockdown
Είναι ρεαλιστικός στόχος να εμβολιάσουμε τις ευπαθείς ομάδες έως το Πάσχα είπε ο κ.Βασιλακόπουλος
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση πως εάν επιδείξουμε προσοχή τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως αυτό το lockdown να είναι και το τελευταίο διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Βασιλακόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βασιλακόπουλος είπε πως αν παρέμεναν για ένα 10ήμερο ακόμα τα καιρικά αυτά φαινόμενα, «θα είχαμε το πιο αποτελεσματικό lockdown κυρίως λόγω του περιορισμού των επαφών».
Όπως είπε ο κ.Βασιλακόπουλος, όταν τελειώσει και αυτό το lockdown, «καλό είναι να ανοίξουμε με click in shop ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός» ενώ υπογράμμισε πως το πιο σημαντικό είναι να μην πάμε σε νέο lockdown.
«Τα μέτρα αρχίζουν να αποδίδουν μετά από 5-6 μέρες.
Ο στόχος πλέον είναι διπλός.
Nα μην πιεστεί το σύστημα υγείας και να δράσουμε έγκαιρα, να κερδίσουμε χρόνο γιατί κάθε εβδομάδα που κερδίζουμε, εμβολιάζουμε και άλλους ανθρώπους» υπογράμμισε ο κ.Βασιλακόπουλος, τονίζοντας ότι «από την πρώτη δόση υπάρχει αρκετή προστασία από το να νοσήσουμε σοβαρά».
«Ο ρεαλιστικος στόχος είναι να εμβολιάσουμε μέχρι το Πάσχα τις ευπαθείς ομάδες» είπε ο κ.Βασιλακόπουλος, αναφέροντας πως μετά το σύστημα θα πιέζεται πολύ λίγο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης