Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παπαευαγγέλλου: Σταθεροποίηση στην πορεία της πανδημίας σε Αττική, Αχαΐα και Θεσσαλονίκη

Παπαευαγγέλλου: Σταθεροποίηση στην πορεία της πανδημίας σε Αττική, Αχαΐα και Θεσσαλονίκη
Παπαευαγγέλου: Μεγάλη η διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης

Τα περισσότερα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού είναι εγχώρια και όχι εισαγόμενα, μαρτυρώντας την υψηλή διασπορά του στελέχους στην κοινότητα, τόνισε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.
Η κυρία Παπαευαγγέλου εκτίμησε ότι το στέλεχος αυτό τελικά θα επικρατήσει, όμως ο εμβολιασμός το καλύπτει και προστατεύει.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον εντοπισμό της λεγόμενης νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στον Εύοσμο. Δεδομένου ότι το στέλεχος αυτό δεν καλύπτεται από τον εμβολιασμό, η καθηγήτρια τόνισε ότι εκτός από τα περιοριστικά μέτρα πρέπει να υπάρξει και μεγάλος αριθμός τεστ.
Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια παρέμεινε σταθερός και υπολογίζεται σε 10.500 κρούσματα, είπε η καθηγήτρια. Εξ αυτών τα 5.500 -δηλαδή περισσότερα από τα μισά- εντοπίζονται στην Αττική.
Σύμφωνα με την κ. Βάνα Παπαευαγγέλου, ο μέσος όρος κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες είναι 1.040.
«Όσο προχωράει ο εμβολιασμός στη χώρα, τόσο θα μειωθούν οι βαριές λοιμώξεις» πρόσθεσε. «Παρατηρείται σταθεροποίηση στην πορεία της πανδημίας στην Αττική, την Αχαΐα και τη Θεσσαλονίκη.
Τα μέτρα έχουν αρχίσει να αποδίδουν» συνέχισε.
«Την περασμένη εβδομάδα είχαμε 208 εισαγωγές ανά ημέρα.
Η αύξηση των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ, έχει αρχίσει να πιέζει λίγο την Αττική.
Η καθολική χρήση μάσκας παραμένει το σημαντικότερο όπλο, ακόμα κι αν προχωρούν οι εμβολιασμοί» τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης