«Χαρακτηρίζεται περιπατητική πνευμονία ή σύνδρομο του «λευκού πνεύμονα» γιατί στην ακτινογραφία του ασθενούς ο πνεύμονας φαίνεται σαν αν είναι λευκός», εξήγησε ο Γκ. Μαγιορκίνης
Ο κ. Μαγιορκίνης μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι αυτό που ανησυχεί είναι η αύξηση της αντοχής του μικροβίου στα αντιβιοτικά.
Όπως εξήγησε, «δεν είναι σημερινό αποτέλεσμα, αλλά αποτέλεσμα σωρευτικό τα τελευταία χρόνια», ξεκαθαρίζοντας πως «δεν έχει σχέση η πανδημία, αλλά έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν έχουμε έρθει σε επαφή με αυτά τα στελέχη».
Υπογράμμισε ότι «όλοι έχουμε έρθει σε επαφή με το μικρόβιο, αλλά κολλάνε όσοι δεν έχουν ισχυρή ανοσία» και πρόσθεσε πως «λόγω των εμβολιασμών υπάρχει προστασία από πολλά μικρόβια και βοηθάει το γεγονός ότι είναι εμβολιασμένοι πχ. για τον πνευμονόκοκκο».
Γιατί χαρακτηρίζεται σύνδρομο του «λευκού πνεύμονα»
Ο κ. Μαγιορκίνης δεν παρέλειψε να εξηγήσει γιατί χαρακτηρίζεται σύνδρομο του «λευκού πνεύμονα».
Όπως είπε ο επίκουρος Καθηγητής επίκουρος Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, «χαρακτηρίζεται περιπατητική πνευμονία ή σύνδρομο του «λευκού πνεύμονα» γιατί στην ακτινογραφία του ασθενούς ο πνεύμονας φαίνεται σαν αν είναι λευκός».
Για τον κορωνοϊό
Τέλος, για την πορεία του κορωνοϊού, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως «βρισκόμαστε σε υψηλό πλατό, υπάρχει αρκετή κυκλοφορία του κορωνοϊού, υπήρχε μικρή πτώση τις προηγούμενες 2 εβδομάδες, αλλά αυξάνει πάλι σιγά σιγά λόγω πτώσης θερμοκρασίας, καθώς κλείστηκε ο κόσμος σε κλειστούς χώρους και συγχρωτίστηκε».
«Το βλέπουμε και σε νοσηλείες σε απλές κλίνες και σε ΜΕΘ , αλλά δεν είναι κάτι ανησυχητικό», πρόσθεσε.
Σχόλια αναγνωστών