Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πέθανε ο Χρήστος Λέντζος - Ο δημιουργός του θρυλικού φραπέ της Αθήνας

Πέθανε ο Χρήστος Λέντζος - Ο δημιουργός του θρυλικού φραπέ της Αθήνας
Ξεκινώντας ως ζαχαροπλαστείο το 1964, ο Λέντζος πειραματίστηκε με διαφορετικές δόσεις καφέ και κατέληξε στη φόρμουλα που θα έκανε τον καφέ του θρύλο
Έφυγε από τη ζωή στα 93 του χρόνια ο Χρήστος Λέντζος, ο δημιουργός του πιο διάσημου φραπέ στην Ελλάδα.
Στην καρδιά της Αθήνας, στο Παγκράτι, τη δεκαετία του 1960, υπήρχε ένα καφέ που ξεπερνούσε τα συνηθισμένα. Αυτό ήταν το "Λέντζος", ένα όνομα που έγινε συνώνυμο του καλύτερου και του δημοφιλέστερου φραπέ στην Ελλάδα.
Ξεκινώντας ως ζαχαροπλαστείο το 1964, ο Λέντζος πειραματίστηκε με διαφορετικές δόσεις καφέ και κατέληξε στη φόρμουλα που θα έκανε τον καφέ του θρύλο.

Το μυστικό της ακαταμάχητης συνταγής του φραπέ

Η συνταγή παρέμενε επτασφράγιστο μυστικό επί σειρά ετών. Το μυστικό της ακαταμάχητης γοητείας του; Μια γενναία δόση καφέ και ζάχαρης, που αναμειγνύονται δυνατά σε ένα μεγάλο γυάλινο μπλέντερ, όχι πλαστικό. Αυτή η τεχνική, απλή αλλά αποτελεσματική, ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της πλούσιας και κρεμώδους υφής του φραπέ.
Λόγω του άψογου "χτυπήματος" με μίξερ δημιουργούνταν ένα πλούσιο, πηχτό μείγμα. Για όσους ήθελαν μέτριο, ο Λέντζος προσέθετε μια κουταλιά καφέ από πάνω -γνωστό και ως "καπέλο"- για να μειώσει τη γλύκα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης