Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συγκλονίζει ο Σύλλογος για τα Τέμπη: Πόσα ακόμη θα βρεθούν; Πόσες ταφές ακόμη θα χρειαστούν;

Συγκλονίζει ο Σύλλογος για τα Τέμπη: Πόσα ακόμη θα βρεθούν; Πόσες ταφές ακόμη θα χρειαστούν;
«Μηδενικό σεβασμό στους δολοφονημένους» και «παντελή αδιαφορία για το δράμα των ζωντανών συγγενών» καταγγέλλει ο Σύλλογος «Τέμπη 2023»
Μεταφέρανε μέλη των νεκρών μας, μαζί με το μολυσμένο με τους εύφλεκτους διαλύτες χώμα, και τα σκόρπισαν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν… πόσα ακόμη πρόκειται να βρεθούν; Πόσες ταφές ακόμη θα χρειαστούν; Και πόσα να είναι αυτά που δεν θα βρεθούν ποτέ» επισημαίνει σε αγωνιώδη τόνο το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο «Σύλλογος Τέμπη 2023» με αφορμή την ταυτοποίηση γενετικού υλικού επιβάτη του μοιραίου τρένου.
Επισημαίνεται ότι το εύρημα (οστό), που ταυτοποιήθηκε με εκείνο ηλικιωμένου επιβάτη του τρένου, εντοπίστηκε έπειτα από έρευνα σε ιδιόκτητο οικόπεδο στην περιοχή «Πηγάδια» πλησίον του τόπου της σιδηροδρομικής τραγωδίας, όπου άτακτα και παράνομα είχαν μεταφερθεί 25 φορτηγά με στοιχεία, μόλις λίγες ώρες μετά την σύγκρουση.
Ο «Σύλλογος Τέμπη 2023» αναφέρει πως για άλλη μία φορά «υπογραμμίζονται με τον πιο κυνικό τρόπο τα εγκλήματα που συντελέστηκαν και μετά τη σύγκρουση των τρένων: η συγκάλυψη των αιτίων της έκρηξης και της φωτιάς και η πρωτοφανής ασέβεια στους νεκρούς» ενώ καταγγέλλουν την αδιαφορία και την απουσία σεβασμού στους συγγενείς των νεκρών, οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν «την οδύνη της δεύτερης ταφής».

Ολόκληρο το δελτίο τύπου του «Συλλόγου Τέμπη 2023»:

«15 μήνες μετά το έγκλημα, σ’ ένα ιδιωτικό χωράφι μακριά από το χώρο του εγκλήματος, ταυτοποιήθηκε άλλο ένα οστό επιβάτη του εγκλήματος των Τεμπών. Για άλλη μια φορά υπογραμμίζονται με τον πιο κυνικό τρόπο τα εγκλήματα που συντελέστηκαν και μετά τη σύγκρουση των τρένων: η συγκάλυψη των αιτίων της έκρηξης και της φωτιάς και η πρωτοφανής ασέβεια στους νεκρούς.

Μηδενικός σεβασμός στους δολοφονημένους και παντελής αδιαφορία για το δράμα των ζωντανών συγγενών- γονιών, αδερφών, συντρόφων που μέσα στο πένθος τους γνωρίζουν ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν την οδύνη της δεύτερης ταφής. Κάποιοι, που κατονομάζονται στις μηνύσεις που καταθέσανε οι συγγενείς, μεταφέρανε μέλη των νεκρών μας, μαζί με το μολυσμένο με τους εύφλεκτους διαλύτες χώμα, και τα σκόρπισαν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν.

Γι αυτούς ήταν ασήμαντα μπροστά στον ιδιοτελή σκοπό τους. Πόσα ακόμη πρόκειται να βρεθούν; Πόσες ταφές ακόμη θα χρειαστούν; Και πόσα να είναι αυτά που δεν θα βρεθούν ποτέ;»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης