Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τη Δευτέρα (10/6) απολογείται ο υπεύθυνος της επιχείρησης για τα τραπεζοκαθίσματα στην Αγία Μαρίνα Ρόδου

Τη  Δευτέρα (10/6) απολογείται ο υπεύθυνος της επιχείρησης για τα τραπεζοκαθίσματα στην Αγία Μαρίνα Ρόδου
Πρόκειται για την ίδια επιχείρηση που και πέρσι είχε απασχολήσει τις αρχές με τις παράνομες κατασκευές στον κόλπο της Αγίας Μαρίνας
Ελεύθερη για τους πολίτες είναι πλέον η παραλία της Ρόδου που είχε καταληφθεί από ομπρέλες και ξαπλώστρες, τις οποίες ιδιοκτήτης beach bar είχε αναπτύξει μέσα στη θάλασσα.
Μετά την παρέμβαση εισαγγελέα συνελήφθη ο νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος και θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης τη Δευτέρα 10 Ιουνίου.
Προσβάσιμος είναι πλέον για ελεύθερη χρήση από τους πολίτες ο χώρος στην παραλία της Αγίας Μαρίνας Ρόδου που παράνομα είχε καταληφθεί από ομπρελοκαθίσματα και μεταλλικές κατασκευές τόσο στην παραλία όσο και εντός της θάλασσας.
Η πρόσβαση στην παραλία είναι ελεύθερη, καθώς έχουν απομακρυνθεί ομπρέλες, καθίσματα, αλλά και οι μεταλλικές κατασκευές που βρίσκονταν παράνομα στο σημείο.
Το πρωί της Παρασκευής (7/6) στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΑΑΔΕ είχαν σφραγίσει για αυθαιρεσίες το beach bar, το οποίο είχε απασχολήσει τις αρχές από πέρυσι το καλοκαίρι.
Ωστόσο ο ιδιοκτήτης αγνόησε επιδεικτικά την σφράγιση του χώρου και διοργάνωσε πάρτι κόβοντας τις κορδέλες.
Πάρτι τα οποία συνεχίστηκαν ακόμη και λίγες ώρες μετά τη σφράγιση του χώρου. Πρόκειται για την ίδια επιχείρηση που και πέρσι είχε απασχολήσει τις αρχές με τις παράνομες κατασκευές στον κόλπο της Αγίας Μαρίνας.

Δράσαμε άμεσα

Στον ιδιώτη δόθηκε προθεσμία να απομακρύνει τις παράνομες ξαπλώστρες και κατασκευές εντός 48 ωρών.
Πράγμα και το οποίο έγινε.
Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Νάγια Κόλλια πραγματοποίησε αυτοψία στο beach bar, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, «Ο λόγος που ήρθαμε εδώ ήταν γιατί με τα μέτρα που εκδώσαμε χθες το πρωί στις 7 πρέπει εντός 48 ωρών να έχουν απομακρυνθεί όλες οι παράνομες κινητές κατασκευές τόσο από τον αιγιαλό όσο και από τον θαλάσσιο χώρο… καλώς έκανε ο άνθρωπος και ήρθε και τα μάζεψε, αλλιώς θα έπρεπε ο Δήμος να τα απομακρύνει…
Όμως εδώ δεν είμαστε μόνο για αυτό για να δούμε αν όλα απομακρύνθηκαν, εδώ είμαστε και για άλλα, γιατί έχω ακούσει παρανομίες και στην Αγάθη… στον Άγιο Παύλο της Λίνδου».
«Είναι θετικό το ότι βλέπουμε σήμερα αυτή την εικόνα.
Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε όπως πρέπει να πάνε και να ηρεμήσει και λίγο το νησί από αυτό που περάσαμε το τελευταίο 48ωρο», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης.
Στην έκθεση της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσων, αποκαλύφθηκαν 19 παράνομες μεταλλικές κατασκευές μέσα στη θάλασσα και 400 τ.μ. παράνομη κατάληψη παραλίας με 46 ομπρέλες και 92 ξαπλώστρες.
Στην επιχείρηση έχει επιδοθεί πρόστιμο 28.560 ευρώ, ποσό τετραπλάσιο από αυτό που θα κατέβαλε ο επιχειρηματίας για έναν χρόνο.
Ομάδες κοινού ελέγχου θα ελέγξουν και άλλες παραλίες για τυχόν αυθαιρεσίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης