Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Το πιο τρελό ποδοσφαιρικό έργο, η λογική που ξεπερνούσε τα όνειρα και η ιστορία που «γραφόταν» μπροστά στα μάτια μας!

Το πιο τρελό ποδοσφαιρικό έργο, η λογική που ξεπερνούσε τα όνειρα και η ιστορία που «γραφόταν» μπροστά στα μάτια μας!
Σε αυτή την ζωή παίζουμε απευθείας το έργο, είχε πει κάποτε ο Ευγένιος Ο’Νιλ. Δεν υπάρχει χρόνος για πρόβες. Το έργο που ανέβηκε σαν σήμερα, το καλοκαίρι του 2004 στην Πορτογαλία, κράτησε για σχεδόν έναν μήνα. Με κάθε ευκαιρία, οφείλουμε να λέμε  σε αυτούς που έκαναν πραγματικότητα και τα πιο τρελά όνειρα, ένα ευχαριστώ από καρδιάς. Και με τα 20 χρόνια πλέον, να είναι μια πολύ ασφαλής απόσταση για να αποτιμηθεί αυτό το ποδοσφαιρικό θαύμα! 

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος 

«Κοιμήθηκε ο Θεός» ήταν ένα μήνυμα που μου έστειλαν στο Instagram γι’ αυτό που συνέβη το 2004 και το οποίο ξεκίνησε ακριβώς σαν σήμερα πριν 20 χρόνια. Κανένας Θεός δεν κοιμήθηκε, του απάντησα γιατί εκείνο που συνέβη, είχε εξήγηση. Όταν κερδίζεις δύο φορές τον διοργανωτή, που ήταν η Πορτογαλία, αποκλείεις την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Γαλλία, που διέθετε τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο που ήταν ο Ζιντάν, δε χρειάζεσαι ούτε μία φορά τα πέναλτι για να προκριθείς και δεν δέχεσαι γκολ σε προημιτελικό, ημιτελικό και τελικό σε μεγάλη διοργάνωση, δεν έτυχε αλλά πέτυχε!

Η αλήθεια είναι πως η μνήμη κάνει τα δικά της παιχνίδια. Αλήθεια, πόσοι θυμούνται, πως πέντε χρόνια πριν τις τρελές μέρες του EURO μας νικούσε 2-1 και μας απέκλειε η Λετονία μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο από την διοργάνωση του 2000;

Πόσοι ανακαλούν στην σκέψη τους το πόσο προβληματική ήταν η ομάδα όταν ανέλαβε ο Ρεχάγκελ το καλοκαίρι του 2001, πόσοι πραγματικά θυμούνται ή ξέρουν από τους νεότερους τι ακριβώς συνέβη σε εκεινο το εφιαλτικό 5-1 στο Ελσίνκι τον Σεπτέμβριο του 2001;


Και φυσικά, όσοι τα έζησαν τα ξέρουν καλά! Για το πόσο κοντά έφτασε στην απόλυση ο Ρεχάγκελ μετά την ήττα από την Ουκρανία που έμοιαζε να μας καταδικάζει σε αποκλεισμό τον Οκτώβριο του 2002, δηλαδή μόλις 18 μήνες πριν το απόλυτο θαύμα! Εκεί φάνηκε το πόσο πυγμή είχε ως πρόεδρος (ό,τι και αν του καταλογίζουμε για άλλα πράγματα) ο Βασίλης Γκαγκάτσης που πήρε την ευθύνη στηρίζοντας τον Γερμανό, κάτι που επανέλαβε την επόμενη μέρα της συντριβής από την Τουρκία με 4-1 τον Μάρτιο του 2007. 

Η συνέχεια στο BNsports

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης