Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πρωταθλητής Παναθηναϊκός με ηγέτη Σλούκα – Γύρισε από την κόλαση, νίκησε με 87 – 82 τον Ολυμπιακό

Πρωταθλητής Παναθηναϊκός με ηγέτη Σλούκα – Γύρισε από την κόλαση, νίκησε με 87 – 82 τον Ολυμπιακό
Τι να πει κανείς γι’ αυτόν τον Παναθηναϊκό που είναι φτιαγμένος από… ατσάλι; Οι «πράσινοι» άντεξαν την πίεση του Ολυμπιακού (87-82) μέχρι το τέλος και βγήκαν από την… κόλαση για να στεφθούν πρωταθλητές και στην Ελλάδα. Με ηγέτη τον Κώστα Σλούκα έκαναν πραγματικότητα μια ιστορική ανατροπή κάνοντας το 3-2 στην σειρά και κατακτώντας τον τίτλο της Basket League.
Τελικοί Basket League πράξη πέμπτη και τελευταία ή καλύτερα ο… τελικός των τελικών. Ο Παναθηναϊκός AKTOR υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό στο… φλεγόμενο ΟΑΚΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καταφέρει να πάρουν σημαντικό προβάδισμα στην σειρά προηγούμενοι με 2-0, το «Τριφύλλι» όμως ανέτρεψε το σκηνικό και ισοφάρισε στέλνοντάς τη σε game 5.
Στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος η μόνη ομάδα που έχει ανατρέψει σειρά τελικών από 2-0 σε 2-3 ήταν η ΑΕΚ το 2002 κόντρα στον Ολυμπιακό. Ήρθε η ώρα να το πραγματοποιήσει και άλλη μία 22 χρόνια μετά. Αυτή δεν ήταν άλλη από τον Παναθηναϊκό που επέστρεψε από την... κόλαση και έκανε την απόλυτη ανατροπή μετά τη νίκη του (87-82) στο πέμπτο παιχνίδι και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας.
Δεν γίνεται να μη δοθεί ειδική μνεία στον αρχηγό των «πράσινων», Κώστα Σλούκα, που έκανε την εμφάνιση της ζωής του με το «τριφύλλι» στο στήθος σημειώνοντας 29 πόντους, τους 25 μάλιστα από αυτούς μόνο στο πρώτο μέρος «εξαφανίζοντας» την σημαντική ομαδική προσπάθεια του Ολυμπιακού 

Διαβάστε περισσότερα στο BNSports

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης