Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ: Απάτη με υπολογιστή στην Κοζάνη - Άρπαξε μέσω e-banking πάνω από 9.000 ευρώ, πώς πιάστηκε η 49χρονη

ΕΛ.ΑΣ: Απάτη με υπολογιστή στην Κοζάνη - Άρπαξε μέσω e-banking πάνω από 9.000 ευρώ, πώς πιάστηκε η 49χρονη
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης
Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης υπόθεση απάτης με υπολογιστή, που τελέστηκε σε βάρος 53χρονης στην Κοζάνη.
Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, η 53χρονη κατήγγειλε ότι μέσα Μαρτίου του 2023, άγνωστο άτομο αφού επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της, παρουσιάζοντάς της ψευδή γεγονότα ως αληθή, κατάφερε και απέκτησε παράνομα πρόσβαση στον ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό (e-banking) της. Στη συνέχεια, μετέφερε το χρηματικό ποσό των 9.100 ευρώ από το λογαριασμό της σε έτερο τραπεζικό λογαριασμό, δημιούργησε άυλη κάρτα στην οποία μετέφερε το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ με το οποίο προέβη σε αγορά κρυπτονομισμάτων, ενώ αποπειράθηκε να μεταφέρει και το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ.
Μετά από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 49χρονης, η οποία είναι κάτοχος του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο μεταφέρθηκε το χρηματικό ποσό των 9.100 ευρώ, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη με υπολογιστή.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης