Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σκηνές βγαλμένες από θρίλερ στο Κρατικό Νίκαιας: Κρατούμενος για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου πήρε όμηρο νοσηλευόμενο

Σκηνές βγαλμένες από θρίλερ στο Κρατικό Νίκαιας: Κρατούμενος για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου πήρε όμηρο νοσηλευόμενο
Ο δράστης κράτησε όμηρο τον συγκρατούμενό του, κρατώντας ένα γυαλί που είχε αποσπάσει νωρίτερα, όταν έσπασε έναν υαλοπίνακα
Σε μια σοκαριστική αποκάλυψη προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης, καταγγέλλοντας πως χθες Δευτέρα (24/6) κρατούμενος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας κράτησε όμηρο έναν επίσης νοσηλευόμενο συγκρατούμενο.
Πιο συγκεκριμένα, ο δράστης κράτησε όμηρο τον συγκρατούμενό του, κρατώντας ένα γυαλί που είχε αποσπάσει νωρίτερα, όταν έσπασε έναν υαλοπίνακα.
«Το περιστατικό έληξε με επέμβαση των Εξωτερικών Φρουρών και δυνάμεις της αστυνομίας και την παράδοση του δράστη», αναφέρει η ανακοίνωση.
Η Ομοσπονδία μας πολλές φορές τόσο με έγγραφα της όσο και σε συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία έχει θέσει τον κίνδυνο ασφάλειας που συνεπάγεται η έλλειψη πτέρυγας νοσηλευόμενων κρατουμένων, καθώς δεκάδες ανυποψίαστοι πολίτες νοσηλεύονται δίπλα ή και με μαζί με κρατούμενους και είναι εν δυνάμει θύματα βίαιων περιστατικών που μπορούν να συμβούν όπως αποδράσεις, ομηρίες , επιχειρήσεις υφαρπαγής κρατουμένων, κ.α.», αναφέρουν στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης.

Ποιος είναι σκληρός κακοποιός

Πρόκειται για τον σκληρό Αλβανό κακοποιό με το ψευδώνυμο «Όλντι». Απασχολεί τις αρχές από τα μέσα τις δεκαετίας του 1990, ενώ έχει καταδικαστεί για εμπλοκή στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου το 2019.

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης

«Τις πρωινές ώρες της 24ης Ιουνίου 2024 στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας γνωστός κρατούμενος καταδικασμένος για ανθρωποκτονία δικηγόρου προχώρησε σε ομηρία ετέρου νοσηλευόμενου συγκρατουμένου του με γυαλί που είχε αποσπάσει από το σπάσιμο υαλοπινάκων.
Οι Εξωτερικοί Φρουροί αφενός δεν ενέδωσαν στις απαιτήσεις του δράστη αφετέρου επιδίωξαν με αυτοσυγκράτηση να τον ηρεμήσουν. Το περιστατικό έληξε με επέμβαση των Εξωτερικών Φρουρών και δυνάμεις της αστυνομίας και την παράδοση του δράστη.
Η Ομοσπονδία μας πολλές φορές τόσο με έγγραφα της όσο και σε συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία έχει θέσει τον κίνδυνο ασφάλειας που συνεπάγεται η έλλειψη πτέρυγας νοσηλευόμενων κρατουμένων, καθώς δεκάδες ανυποψίαστοι πολίτες νοσηλεύονται δίπλα ή και με μαζί με κρατούμενους και είναι εν δυνάμει θύματα βίαιων περιστατικών που μπορούν να συμβούν όπως αποδράσεις, ομηρίες , επιχειρήσεις υφαρπαγής κρατουμένων, κ.α.
Το σημερινό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο προ εβδομάδων συμβάν όπου ο δολοφόνος της άτυχης Παρασκευής θα νοσηλευόταν σε κοινό θάλαμο νοσηλείας με πολίτες και μετά από αντίδραση συναδέλφων μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο όπου υπήρχε ειδικός θάλαμος κρατουμένων. Το πόσο «ειδικός» βέβαια ήταν και αυτός αποδεικνύεται από το γεγονός ότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι συνάδελφοι βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα αυτοσχέδια σουβλιά κατασκευασμένα από κομμάτια σίδερου τα οποία κατασκεύασαν κρατούμενοι από την κάσα της μπαλκονόπορτας τους θαλάμου.
Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να αντιληφθείς ότι η σημερινή κατάσταση όπου κρατούμενοι νοσηλεύονται είτε σε ακατάλληλους «ειδικούς» θαλάμους διάσπαρτους σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, που δεν πληρούν καμία συνθήκη ασφάλειας είτε ακόμα και σε κοινούς θαλάμους με ανυποψίαστους πολίτες είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε μια τραγωδία αργά ή γρήγορα.
Για άλλη μια φορά οι συνάδελφοι μας έπραξαν με αυταπάρνηση τα αυτονόητα και εμπόδισαν μια δολοφονία. Δεν γίνεται να μην πράττει τα αυτονόητα η πολιτεία και οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Προ.Πο και Υγείας ώστε να συνεργαστούν για να οριστεί ένα νοσοκομείο στην Αττική που να παρέχει τα εχέγγυα μιας ασφαλούς φύλαξης σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους σε μια πτέρυγα
κρατουμένων. Κάτι που φωνάζουμε χρόνια τώρα! Θέλουμε την ασφάλεια των πολιτών, των κρατουμένων και των συναδέλφων μας, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο! Αναγκαιότητα για την δημόσια ασφάλεια είναι να κατασκευαστεί αυτή η πτέρυγα που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα
θα ήταν αυτονόητη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης