Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνέχεια στη μάχη με τις φλόγες – Στις 33 οι πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Συνέχεια στη μάχη με τις φλόγες – Στις 33 οι πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο
Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών
Δεκάδες πυρκαγιές ξέσπασαν και σήμερα 26/6 σε όλη τη χώρα, με την Πυροσβεστική να καταβάλλει συνεχείς μεγάλες προσπάθειες για την κατάσβεσή τους.
Στην αρχή της ημέρας, ξέσπασαν πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις στις περιοχές: Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου, Μεγάλη Σπηλιά Λακωνίας και Τζαβερδέλλα Ασπροπύργου. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στα Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου και στη Τζαβερδέλλα Ασπροπύργου.
Πυρκαγιά ξέσπασε επίσης σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Δρυμός στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης -επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 1 ε/π.
Νωρίτερα είχε ξεσπάσει και πυρκαγιά σε χώρο κτηρίου επί της οδού Κεφαλληνίας στο Μοσχάτο Αττικής, όπου την αντιμετώπισαν 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Το μεγαλύτερο μέτωπο έχει ξεσπάσει στην περιοχή του Ορθοβουνίου Καλαμπάκας, σε δασική και χορτολιβαδική έκταση, στην οποία επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα. Κάτοικοι της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112 να απομακρυνθούν από την περιοχή.
Ο δήμαρχος Μετεώρων προχώρησε στην εκκένωση του χωριού Ορθοβούνι. «Από την πρώτη στιγμή είμαστε στο σημείο της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς δίνοντας με τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος τη μάχη για να σωθεί το χωριό το Ορθοβούνι». «Προχωρήσαμε άμεσα σε εκκένωση του χωριού και ο Δήμος Μετεώρων με όλες τις δυνάμεις, μηχανήματα έργου και υδροφόρες, συνδράμει στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προσθέτει ενώ αναφέρει πως έχει «ζητήσει και από γειτονικούς δήμους και την Περιφέρεια να συνδράμουν» δήλωσε ο κ. Λευτέρης Αβραμόπουλος.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και απομακρύνθηκε ο κίνδυνος να προχωρήσει προς τα σπίτια στο Ορθοβούνι.
Τα επίγεια και εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής παραμένουν στην περιοχή για τον φόβο αναζωπύρωσης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από Ω/18:00/25-06-2024 έως Ω/18:00/26-06-2024 εκδηλώθηκαν 33 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 25 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη οκτώ (8).
Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.
«Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών», σημειώνει η Πυροσβεστική.
Δείτε εδώ τις συμβουλές της πολιτείας σε περίπτωση που ξεσπάσει πυρκαγιά.

Μικρότερος ο κίνδυνος την Πέμπτη 27/6

GQ_k8skWoAAWUjk.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης