Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ: Σε μία εβδομάδα 400 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία και 128 συλλήψεις ανηλίκων - Βεβαιώθηκαν 35.388 τροχονομικές παραβάσεις

ΕΛ.ΑΣ: Σε μία εβδομάδα 400 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία και 128 συλλήψεις ανηλίκων - Βεβαιώθηκαν 35.388 τροχονομικές παραβάσεις
Χορηγήθηκε σε 165 γυναίκες θύματα η εφαρμογή του Panic Button
Μόνο την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας διαχειρίστηκαν 561 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, για τα οποία πραγματοποιήθηκαν 400 συλλήψεις, ενώ ανταποκρίθηκαν σε 912 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και χορηγήθηκε σε 165 γυναίκες θύματα η εφαρμογή του Panic Button.
Σύμφωνα με την εβδομαδιαία αποτίμηση στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, της ενδοοικογενειακής βίας και της παραβατικότητας ανηλίκων, καθώς και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας των πολιτών, από την Ελληνική Αστυνομία, στις 24-30 Ιουνίου, μεταφέρθηκαν 5 γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βία σε δομές με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας και 27 θύματα σε ιατροδικαστή ή νοσοκομείο.
Υπενθυμίζεται ότι, με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως «safe houses» για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία.

Βία ανηλίκων

Παράλληλα, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας και της βίας μεταξύ ανηλίκων, με σκοπό την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των ίδιων αλλά και των γονέων τους, εφαρμόζονται δράσεις ήπιας αστυνόμευσης, από εκπαιδευμένες γυναίκες και άντρες αστυνομικούς, σε γειτονιές, πλατείες και σημεία που συγκεντρώνονται νέοι και έχουν σημειωθεί περιστατικά.
Έτσι, σε όλη την επικράτεια, έχουν πραγματοποιηθεί:
• 6.067 έλεγχοι ατόμων,
• 255 προσαγωγές,
• 128 συλλήψεις, ενώ
• βεβαιώθηκαν 236 παραβάσεις.

Καταπολέμηση εγκληματικότητας

Προς την ίδια κατεύθυνση, συνεχίζονται οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, καθώς και τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας των πολιτών.
Για το λόγο αυτό, δραστηριοποιούνται κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.
Κατά τη διάρκεια των δράσεων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας σε ολόκληρη τη χώρα, από 24 έως 30 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκαν 542 ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις, κατά τις οποίες:
• ελέγχθηκαν 115.603 άτομα,
• προσήχθησαν 5.543 και
συνελήφθησαν 2.262.
Επίσης, ενδεικτικά εξιχνιάστηκαν 210 κλοπές – διαρρήξεις, 18 απάτες, 35 κλοπές τροχοφόρων, 23 ληστείες, 6 απάτες με υπολογιστή, καθώς και 534 υποθέσεις περί όπλων και 258 περί ναρκωτικών.

Τροχονομικές παραβάσεις

Περαιτέρω, οι υπηρεσίες Τροχαίας πραγματοποίησαν ειδικές εξορμήσεις και στοχευμένους ελέγχους, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων-αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών, με στόχο την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών και τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής.
Διενεργήθηκαν 142.396 τροχονομικοί έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 35.388 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.
Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:
• 14.500 για παράνομες σταθμεύσεις,
• 5.673 για υπερβολική ταχύτητα,
• 2.428 για μη χρήση κράνους,
• 1.434 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
• 1.202 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
• 835 για ΚΤΕΟ,
• 762 για μέθη και
• 538 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης