Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στον πάτο η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στα ΜΜΕ – Statista: Η χειρότερη επίδοση μετά τη Σερβία

Στον πάτο η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στα ΜΜΕ – Statista: Η χειρότερη επίδοση μετά τη Σερβία
Αξίζει να σημειωθεί πως τα νούμερα της εν λόγω έρευνας είναι… η αισιόδοξη πλευρά
Σχετικά Άρθρα
Το 38% των Ελλήνων δηλώνει ξεκάθαρα πως δεν εμπιστεύεται καθόλου τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη χώρα, μία επίδοση που ήταν η δεύτερη χειρότερη μετά το 41% στη Σερβία, σύμφωνα με τη μεγάλη έρευνα «Consumer Insights» της Statista.
Όπως φαίνεται στο παρακάτω infographic, η Ελλάδα βρίσκεται στην «κόκκινη ζώνη» των κρατών της έρευνας, ενώ εντύπωση προκαλεί πως στην κίτρινη ζώνη βρίσκονται οι ΗΠΑ και η Αυστραλία.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα νούμερα της εν λόγω έρευνας είναι… η αισιόδοξη πλευρά, καθώς πρόσφατες έρευνες τοποθετούσαν το σχετικό ποσοστό σε ακόμη χαμηλότερο επίπεδο.
Για παράδειγμα, η έρευνα της ΚΑΠΑ Research νωρίτερα μέσα στο έτος, συμπέρανε πως μόλις ένας στους δέκα (12%) πολίτες της Ελλάδας εμπιστεύονται τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ).
Δεν αποτελεί ωστόσο έκπληξη, καθώς ουκ ολίγα μέσα ενημέρωσης έχουν απλώς καταντήσει φερέφωνα της εκάστοτε κυβέρνησης •μία κατάσταση που έχει ξεφύγει τα τελευταία χρόνια, μετά και τις… λίστες Πέτσα.
Στην έρευνα, που οι ερευνώμενοι καλούνταν -τον Απρίλιο 2024- να απαντήσουν στο ερώτημα «Κατά πόσο εμπιστεύεστε κάθε έναν από τους παρακάτω θεσμούς για την πρόοδο και την ευημερία της χώρας μας;», την πρώτη θέση έχει ο Στρατός, με το 71% των πολιτών να τον εμπιστεύεται, ενώ ακολουθούν η Αστυνομία, η ΕΛΣΤΑΤ και μετά η κυβέρνηση.
Σε ό,τι αφορά στην Εκκλησία, εντύπωση προκαλεί πως μόλις το 38% την εμπιστεύεται, ενώ τη Δικαιοσύνη... το 37%. Με άλλα λόγια, μόλις ένας στους τρεις πολίτες εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη της χώρας!
32510.jpeg
elstat.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης