Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Άγριο παρασκήνιο στην ΕΟΕ: Πώς επιλέχθηκε τελευταία στιγμή η Ντρισμπιώτη αντί της Σάκκαρη για σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς

Άγριο παρασκήνιο στην ΕΟΕ: Πώς επιλέχθηκε τελευταία στιγμή η Ντρισμπιώτη αντί της Σάκκαρη για σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς

Οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών είχαν πολλές ενστάσεις

Σχετικά Άρθρα
Η ΕΟΕ συνεδρίασε την Τρίτη (9/7/2024) και έχρισε τους Γιάννη Αντετοκούνμπο - Αντιγόνη Ντρισμπιώτη σημαιοφόρους της ελληνικής αποστολής στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.
Όσον αφορά την γυναίκα σημαιοφόρο, υπήρξαν διαφωνίες για τη Μαρία Σάκκαρη, η οποία ήταν επίσης, υποψήφια, γι' αυτό και τελικά επελέγη μία αθλήτρια από τον κλασικό αθλητισμό.
Συγκεκριμένα, η Ντρισμπιώτη συγκέντρωσε 16 ψήφους έναντι 8 της Ελληνίδας τενίστριας, ενώ η απόφαση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ήταν ομόφωνη.
Η Σάκκαρη προκρινόταν και λόγω δημοφιλίας και για όσα έχει πετύχει στο τένις, ωστόσο οι αντιδράσεις που υπήρξαν στα σόσιαλ δεν έμειναν μόνο εκεί, αφού πέρασαν και… εντός της ΕΟΕ. Δεν ήταν λίγοι (όπως φάνηκε και από την ψηφοφορία) που διαφωνούσαν με την πρόταση της τενίστριας, καθώς θεωρούσαν ότι αδικούνται άλλες αθλήτριες όπως η Ντρισμπιώτη για παράδειγμα (ακούστηκε και για την Στεφανίδη όμως η ίδια είχε απαντήσει ήδη αρνητικά στην ΕΟΕ για λόγους προετοιμασίας, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις).
Οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών είχαν πολλές ενστάσεις και αρκετοί είχαν τις δικές τους προτάσεις για την θέση της αθλήτριας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και αθλήτρια πήρε τηλέφωνο και έκανε… παράπονα που δεν ζήτησαν από την ίδια να είναι σημαιοφόρος λόγω διακρίσεων και ζήτησε να πάρει αυτή τη σημαία παρά το… αρνητικό αντίκτυπο που άφησε σε προηγούμενη ολυμπιάδα.
Οι διαφωνίες την ίδια ώρα… εντάθηκαν εντός των τειχών της ΕΟΕ και σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρός της, Σπύρος Καπράλος, αποφάσισε να τεθούν σε ψηφοφορία, η Σάκκαρη, η Ντρισμπιώτη, η Πλατανιώτη και η Μαργαρίτα Πλευρίτου, αφού και το πόλο (δικαιολογημένα) ήθελε να υπάρχει η δική του παρουσία στην τελετή έναρξης, δίπλα από τον Αντετοκούνμπο.
Τελικά τα… δύο μπλοκ των εκπροσώπων που στήριξαν Ντρισμπιώτη και Σάκκαρη, έκριναν και το αποτέλεσμα, με αυτό το 16-8 να ξεκαθαρίζει τα πράγματα οριστικά.
Αυτό που διαρρέει πάντως, είναι ότι υπήρχαν πιέσεις από την αρχή για να περάσει η πρόταση της Σάκκαρη (χωρίς να έχει καμία ανάμειξη η ίδια) και οι αντιρρήσεις ήρθαν μετά την κατακραυγή στα σόσιαλ από αρκετούς χρήστες.
Να τονιστεί επίσης, πως σε λίγους μήνες η ΕΟΕ έχει και εκλογές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης