Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ελευσίνα: Μάχη για να σωθεί το σπίτι πρωταθλήτριας ΑμεΑ μετά από πλειστηριασμό

Ελευσίνα: Μάχη για να σωθεί το σπίτι πρωταθλήτριας ΑμεΑ μετά από πλειστηριασμό
Το σπίτι χάθηκε στον πλειστηριασμό για μόλις 20.000 ευρώ που ήταν η οφειλή στην τράπεζα
Δύσκολες στιγμές περνά η οικογένεια της Διονυσίας Τσακίρη, πρωταθλήτριας ΑμεΑ, ενώ δεκάδες είναι οι αλλέγγυοι που συμπαραστέκονται για να μην γίνει έξωση στην οικογένεια μετά τον πλειστηριασμό του σπιτιού στην Ελευσίνα.
Το σπίτι αγοράστηκε από ιδιώτη και τώρα αναζητείται λύση ώστε να επιστρέψει ξανά στην οικογένεια. Για για το ζήτημα μίλησε στο OPEN και στην εκπομπή "Ώρα Ελλάδος", η πρωταθλήτρια Διονυσία Τσακίρη αλλά και η δικηγόρος της οικογένειας Κατερίνα Φραγκάκη.
"Το σπίτι χάθηκε δυστυχώς στον πλειστηριασμό για μόλις 20.000 ευρώ που ήταν η οφειλή στην τράπεζα. Στη συνέχεια το δάνειο τιτλοποιήθηκε και πήγε σε ένα πολύ γνωστό fund. Για μόλις 50.000 ευρώ, το σπίτι βγήκε στον πλειστηριασμό. Βγήκε στο σφυρί για 106.000 ευρώ και πουλήθηκε στις 84.000 ευρώ", αναφέρει η δικηγόρος της οικογένειας.
"Πρόκειται για μια 6μελή οικογένεια, ο πατέρας είναι σιδεράς, με σοβαρά θέματα υγείας. Η οικογένεια προσπαθεί να βιοποριστεί ενώ ταυτόχρονα ο πατέρας τρέχει με το κορίτσι σε αγώνες και τιμά τη χώρα μας. Πριν από μια εβδομάδα πήρε το 2ο βραβείο στο αγώνισμά της. Και ενώ υπήρχε μια ελάχιστη οφειλή και μπορούσε το κράτος με απλές διατάξεις να προνοήσει να μην βγαίνει το σπίτι σε πλειστηριασμό αλλά να γίνεται μια πρόταση στην οικογένεια και να βρίσκεται μια εξωδικαστική λύση", επισημαίνει.
"Στην αρχή ένιωθα φόβο. Ακόμα το νιώθω απλά τώρα είναι λίγο πιο ομαλά. Με βοηθάει η αγάπη του κόσμου", τονίζει με τη σειρά της η Διονυσία Τσακίρη, σημειώνοντας πως η μεγάλη κινητοποίηση νιώθει πως μπορεί να βοηθήσει στο να μην χαθεί το σπίτι της. "Και όχι μόνο το δικό μου σπίτι", τόνισε. "Πήγαμε στο υπουργείο, όπου εκεί περιμένουμε μια απάντηση", σημείωσε το κορίτσι.
Αξίζει να τονιστεί πως η αθλήτρια ΑμεΑ ζει με επίδομα 700 ευρώ, έχοντας αυξημένα έξοδα για την υγεία της.

"Θέλουν να ρυθμίσουν την οφειλή και δε μπορούν”

"Ζουν σε ένα καθεστώς τρόμου χωρίς να ξέρουν πως θα ρυθμίσουν τη δόση. Δεν είναι στρατηγικά κακοπληρωτές. Θέλουν να ρυθμίσουν την οφειλή τους και δεν μπορούν", επισημαίνει η δικηγόρος της οικογένειας.
"Κάνουμε ενέργειες ώστε να μπορέσει να βρεθεί το χρηματικό ποσό που έδωσε ο συγκεκριμένος ιδιώτης, να δοθούν τα χρήματα πίσω στον ιδιώτη, ώστε η Διονυσία να αγοράσει το σπίτι της μέσω αυτής της διαδικασίας", λέει η κυρία Φραγκάκη. "Είναι πολύ δύσκολο αλλά θα τα καταφέρει. Υπάρχει πολύς κόσμος που ενδιαφέρεται. Το υπουργείο μας ανέφερε ότι θα βρεθεί η λύση μέσω κάποιων χορηγών. Υπάρχει ανταπόκριση, περιμένουμε αύριο την απάντηση πως θα γίνει αυτό", τονίζει η κυρία Φραγκάκη.
"Υπάρχει τρόπος αλλά δεν υπάρχει διάθεση. Αυτά που μας προτείνουν οι εταιρείες αυτές οι λύσεις πρέπει να είναι βιώσιμες", καταλήγει η δικηγόρος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης