Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σχολεία - Τι είναι το πολλαπλό βιβλίο που εξήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης

Σχολεία - Τι είναι το πολλαπλό βιβλίο που εξήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης
Επίσης θα υπάρξουν και βελτιώσεις στις πανελλαδικές διατηρώντας στο ακέραιο τον αδιάβλητο χαρακτήρα τους
Έννοιες που δεν ήταν γνωστές μέχρι σήμερα, όπως το πολλαπλό βιβλίο εισήγαγε στη δημόσια συζήτηση ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είπε επίσης σήμερα Πέμπτη (11.07.2024) μιλώντας στο Mega ότι θα αλλάξουν όλα τα βιβλία και ότι όλες οι παρεμβάσεις στην εκπαίδευση θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο.
Τι είναι όμως το πολλαπλό βιβλίο; Πρόκειται για την δυνατότητα ενός καθηγητή να επιλέγει από ένα κατάλογο συγκεκριμένων βιβλίων για να διδάξει το μάθημα, επιλογή ενταγμένη στο ίδιο πρόγραμμα σπουδών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα βιβλία Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που αναμένεται να ενταχθούν στο νέο σύστημα μητρώου τίτλων πολλαπλού θα ξεπεράσουν τα 1.000 όταν μέχρι σήμερα για τις ίδιες βαθμίδες απαιτούνταν περί τα 300.
Στόχος της ελεύθερης επιλογής βιβλίου και των πολλαπλών πηγών είναι η αλλαγή του τρόπου που μαθαίνουν τα παιδιά στο σχολείο, προκειμένου να ενισχύσουν την κριτική σκέψη και τη διαμόρφωση γνώμης, αλλά και να απομακρυνθούν από το μοντέλο της στείρας απομνημόνευσης. Παράλληλα, ο μαθητής και ο εκπαιδευτικός να μη στηρίζονται σε μόνο ένα βιβλίο, αλλά με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων να μπορούν να εξερευνούν και να μαθαίνουν με τον πλέον κατάλληλο για την τάξη τρόπο το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο.
Το πολλαπλό βιβλίο αναμένεται να εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο του 2025 σε όλες τις τάξεις μέχρι την Α’ Λυκείου. Από το 2026 θα ενταχθεί και στη Β’ Λυκείου και το 2027 θα περάσει και στην τελευταία τάξη του Λυκείου.
Οι αλλαγές στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο από το Νηπιαγωγείο καταλήγοντας στο Λύκειο.
Επίσης θα υπάρξουν και βελτιώσεις στις πανελλαδικές διατηρώντας στο ακέραιο τον αδιάβλητο χαρακτήρα τους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης