Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ποινική δίωξη για τους 74 συλληφθέντες στη συμπλοκή έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού – Μυστήριο με τα κίνητρα

Ποινική δίωξη για τους 74 συλληφθέντες στη συμπλοκή έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού – Μυστήριο με τα κίνητρα
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ - Πολλοί από τους συλληφθέντες έχουν πλούσιο ποινικό παρελθόν, σχετικό με οπαδική βία αλλά και άλλα αδικήματα.
Μετά το πρωτοφανές φιάσκο της ΕΛΑΣ με τα πρωτοφανή επεισόδια λίγα μέτρα κοντά στο αρχηγείο της ασκήθηκε ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα και σωρεία πλημμελημάτων σε βάρος των 74 συλληφθέντων της συμπλοκής με πυροβολισμούς μεταξύ οπαδών που έγινε το Σάββατο (13/7) έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024.
Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα:
Συγκρότηση κι ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροη
Κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών
Ηθική αυτουργία σε κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών
Κατοχή εκρηκτικών

Οι πλημμεληματικές κατηγορίες:

Επικίνδυνη σωματική βλάβη
Διατάραξη κοινής ειρήνης
Φθορά ξένης ιδιοκτησίας
Βιαιοπραγία κατά άλλου
Κατοχή αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν σωματική βλάβη (Κατά συναυτουργία και με αφορμή αθλητική εκδήλωση)
Παράνομη κατοχή βεγγαλικών και κροτίδων
Παράνομη οπλοφορία
Οπλοχρησία
Προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για ίδια χρήση

Οι 74 προσαγωγές (69 αφορούν σε ενήλικες και 5 σε ανήλικους) που έγιναν χθες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
Ωστόσο, οι ίδιες αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι οι συλληφθέντες δεν μίλησαν σε σχέση με το κίνητρο και έτσι μόνο εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν προς το παρόν.
Παρά τις δεκάδες συλλήψεις το όπλο που χρησιμοποιήθηκε δεν έχει εντοπιστεί, καθώς φαίνεται ότι ο πιστολέρο πρόλαβε να το εξαφανίσει πριν λάβει χώρα η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση.
Σημειώνεται ότι ο ένοπλος άνοιξε πυρ σε ένα πολύ κεντρικό σημείο, δίπλα από καταστήματα αλλά και σε κοντινή απόσταση από το μεγαλύτερο αστυνομικό μέγαρο της χώρας (τη ΓΑΔΑ).
Πολλοί από τους συλληφθέντες έχουν πλούσιο ποινικό παρελθόν, σχετικό με οπαδική βία αλλά και άλλα αδικήματα.
Η Αστυνομία δεν αποκλείει κάποιοι από τους πρωταγωνιστές της συμπλοκής να διέφυγαν και για το λόγο αυτό η έρευνα συνεχίζεται μέσα από την εξέταση υλικού από κάμερες ασφαλείας.
Υψηλόβαθμος αξιωματικός της Αστυνομίας σημειώνει ότι από την πρώτη στιγμή το περιστατικό αντιμετωπίστηκε ως εξαιρετικά σημαντικό (στο πλαίσιο της έρευνας για το 'ξήλωμα' ομάδων χούλιγκαν) και για το λόγο αυτό έγιναν ενέργειες που παραπέμπουν σε επιχείρηση για την ταυτοποίηση μελών εγκληματικής οργάνωσης. Έχει γίνει λήψη γενετικού υλικού (συγκεκριμένα έγινε λήψη 66 δειγμάτων), όπως και λήψη για δείγματα πυρίτιδας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, εξιχνιάστηκε οπαδικό επεισόδιο που έλαβε χώρα απογευματινές ώρες χθες, Σάββατο 13 Ιουλίου 2024, έξωθεν ποδοσφαιρικού γηπέδου σε περιοχή της Αθήνας.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά -74- άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, διατάραξη οικιακής ειρήνης, απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, όπλα, βεγγαλικά, ναρκωτικά για παράβαση του νόμου περί αθλητισμού.
Με τη συνδρομή διμοιριών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, καθώς και αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, όλοι οι ανωτέρω προσήχθησαν από το σημείο, ενώ, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συμμετέχοντες στο επεισόδιο τυγχάνουν οπαδοί ίδιας ομάδας.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου τραυματίστηκαν τέσσερις συλληφθέντες, δύο εκ των οποίων μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18 μοτοσυκλέτες, κράνη, γκλοπ, μαχαίρια, σφαίρα, καδρόνια, γάντια, περιλαίμια και κινητά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης