Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κτηνοτρόφοι κατά της κυβέρνησης για πανώλη: Ανύπαρκτο κράτος, καμιά δίωξη στους λαθρεμπόρους, μας οδηγούν στην εξαθλίωση

Κτηνοτρόφοι κατά της κυβέρνησης για πανώλη: Ανύπαρκτο κράτος, καμιά δίωξη στους λαθρεμπόρους, μας οδηγούν στην εξαθλίωση

Οργισμένη ανακοίνωση

Σχετικά Άρθρα
Οι κτηνοτρόφοι οδηγούνται στην εξαθλίωση λόγω της πανώλης, επειδή το κράτος δεν μπορεί να κάνει ελέγχους, σε μια χώρα που λειτουργεί με το σύνθημα:
«μπάτε σκύλοι αλέστε».
Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), σε κείμενο που εξέδωσε, εκφράζει την έντονη οργή του «για την είσοδο της πανώλης των αιγοπροβάτων στη χώρα μας, αποτέλεσμα του αίσχους του λαθρεμπορίου ζώων, για το οποίο ακόμα δεν έχει ασκηθεί κάποια δίωξη και δεν έχουμε ακόμα κάποια σχετική ενημέρωση από την δικαιοσύνη».
Το κείμενο συνυπογράφουν και οι Οργανώσεις: Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) και Συντονιστικό Κτηνοτροφικών Συλλόγων ΑΜΘ.

Συγκεκριμένα οι κτηνοτρόφοι αναφέρουν τα εξής:

«Είναι εξοργιστικό πώς αυτά τα ζώα κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα χωρίς να υποβληθούν στους απαραίτητους ελέγχους.
Πού ήταν οι υπεύθυνοι;
Πώς επιτρέπεται να πωλούνται ζώα κρεατοπαραγωγής που υποτίθεται εισήχθησαν για σφαγή να καταλήξουν ως ζωντανά ζώα γαλακτοπαραγωγής, σε εκμεταλλεύσεις ανά την χώρα, χωρίς κανέναν έλεγχο, παρακάμπτοντας κάθε κανόνα ασφαλείας, κάτι που μας δικαιώνει όταν ζητάμε συγκεκριμένα μέτρα και για τις «ελληνοποιήσεις» και για εισαγωγές ζώων αμφιβόλου ποιότητας από άλλες χώρες.
Επιδοτήσεις κομμένες και μειωμένες στους ανθρώπους της παραγωγής, ενώ ταυτόχρονα κάποιοι επιτήδειοι λυμαίνονται το μεγαλύτερο μέρος αυτών, καμία ενημέρωση για την κατανομή των επιδοτήσεων, αποζημιώσεις για πλημμύρες και φωτιές ακόμα στον αέρα, ΟΣΔΕ «αμφίβολο», έλεγχος διακίνησης προϊόντων ελλιπής, στελέχωση δημόσιων κτηνιατρείων ελλιπής, στελέχωση δημόσιων εργαστηρίων ελλιπής, αγροτική πολιτική με όραμα και σχεδιασμό ανύπαρκτη, κανένας πραγματικός διάλογος με αγρότες και κτηνοτρόφους.
Είναι πλέον φανερό ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως για την πρωτογενή παραγωγή της χώρας, τον μεγαλύτερο εργοδότη και τον μοναδικό τρόπο επιβίωσης των πολιτών μας.
Η κυβέρνηση δείχνει με τις πράξεις της ότι δεν νοιάζεται για τον κλάδο που παράγει την τροφή μας, την βασική ανάγκη για την επιβίωση των ανθρώπων.
Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της για αυτή την καταστροφική κατάσταση.
Η αδράνεια και η ανικανότητα ορισμένων υπαλλήλων, της έχουν οδηγήσει σε αυτήν την καταστροφή.
Η αργοπορία στην εξέταση των αρχικών δειγμάτων λόγω έλλειψης προσωπικού είναι ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη.
Για όλα αυτά, δεν φταίνε οι κτηνοτρόφοι, αλλά το διαλυμένο και ανίκανο κράτος που αφήνει ανεξέλεγκτους επιτήδειους να δρουν όπως θέλουν με αποτέλεσμα αυτήν την στιγμή να αντιμετωπίζουμε μια καταστροφή του κλάδου αλλά και του εθνικού μας προϊόντος την ΦΕΤΑ.
Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας απαιτεί άμεση δράση από την κυβέρνηση για την αποκατάσταση των αδικιών και την προστασία του κλάδου μας από παρόμοια μελλοντικά περιστατικά.
Η ανευθυνότητα και η αδιαφορία πρέπει να τελειώσουν εδώ, σε αντίθετη περίπτωση μας οδηγείτε σε γενικό ξεσηκωμό, με ότι αντίκτυπο θα έχει αυτό για την κυβέρνηση αλλά και την αυτάρκεια των τροφίμων της χώρας μας, αφού θα μας απομακρύνετε από την παραγωγή και τα αποτελέσματα των αμφιβόλου ποιότητας εισαγόμενων τροφίμων τα βλέπουμε ήδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης