Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πανώλη - Σοκαριστική καταγγελία: Έθαψαν ζωντανά 350 αιγοπρόβατα στα Τρίκαλα

Πανώλη - Σοκαριστική καταγγελία: Έθαψαν ζωντανά 350 αιγοπρόβατα στα Τρίκαλα
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Τρικάλων 
Σε μία σοβαρή καταγγελία προχωρά η σελίδα Animal Rights Greece στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέροντας ότι 350 αιγοπρόβατα θάφτηκαν ζωντανά επειδή έπασχαν από πανώλη, στα Τρίκαλα.
Συγκεκριμένα, στα αιγοπρόβατα που νοσούσαν χορηγήθηκε προσωρινή αναισθησία και ύστερα καλύφθηκαν από τόνους χώματος και ποσότητα μαρμαρόσκονης. Η κίνηση αυτή προκάλεσε έντονη δυσοσμία, αλλά και κίνδυνο για την δημόσια υγεία.
Ο θάνατος από ασφυξία αποτελεί κακούργημα. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, αντέδρασε άμεσα μετά από την καταγγελία σχετικά με το συμβάν.
Σε επείγουσα σύσκεψη, χθες (24/07) το απόγευμα, με την Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Τρικάλων και την Κτηνιατρική Υπηρεσία, ο κ. Κουρέτας τόνισε ότι η διαχείριση της θανάτωσης και υγειονομικής ταφής των ζώων είναι ευθύνη της Περιφέρειας, σύμφωνα με το trikalanews.gr.
Ο ίδιος προτίθεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Τρικάλων για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών. Όπως γράφει το , ξεκινά παράλληλα διοικητική διερεύνηση του θέματος από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης