Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πύρινη κόλαση στην Εύβοια, καίει κοντά στα σπίτια - Εκκενώσεις οικισμών, διακοπή κυκλοφορίας - Στάχτη πυροσβεστικό όχημα

Πύρινη κόλαση στην Εύβοια, καίει κοντά στα σπίτια - Εκκενώσεις οικισμών, διακοπή κυκλοφορίας - Στάχτη πυροσβεστικό όχημα
Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής
(Συνεχές upd) Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (29/7/2024), στην Εύβοια, κοντά στο χωριό Πετριές του δήμου Κύμης - Αλιβερίου, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει εκκενώσεις οικισμών καθώς η φωτιά είναι επικίνδυνη.
Οι φλόγες απειλούν τρία χωριά του δήμου Κύμης Αλιβερίου: τα Κριεζά, τις Πετριές και τα Κόσκινα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και συγκεκριμένα σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση επιχειρούν: 90 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων, 30 οχήματα, 11 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η φωτιά εκδηλώθηκε ανάμεσα στο χωριό Πετριές και Κριέζα σε δασική έκταση κοντά σε σπίτια.
Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ από τη φωτιά κάηκε και πυροσβεστικό όχημα, χωρίς να υπάρξουν - ευτυχώς- θύματα.


Άρχισαν οι εκκενώσεις

Εν τω μεταξύ, αργά το μεσημέρι, άρχισε η αποστολή γραπτών μηνυμάτων από το 112 για εκκενώσεις οικισμών.
Στάλθηκε μήνυμα του 112 που ζητούσε από τους κατοίκους στην Κριέζα και Κοσκινά να απομακρυνθούν προς Λέπουρα, Βέλος και Ζάρακες αντίστοιχα.

Αμέσως μετά στάλθηκε άλλο ένα μήνυμα, ενημερώνοντας τους κατοίκους στις Πετριές να απομακρυνθούν προς Αγίους Αποστόλους.

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων

Λόγω εκδήλωσης της φωτιάς υπάρχει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Λεπούρων—Καρύστου στο ύψος Κριεζών και Κόσκινα, καθώς επίσης και στην Επαρχιακή Οδό Πετριών –Αγίων Αποστόλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης