Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Οι 2 νέοι Αντιπρόεδροι του ΣτΕ και οι 7 νέοι Αεροπαγίτες

Οι 2 νέοι Αντιπρόεδροι του ΣτΕ και οι 7 νέοι Αεροπαγίτες
Μετά την πρόταση του κ. Φλωρίδη, οι έως τώρα σύμβουλοι του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), Άννα Καλογεροπούλου και Δημήτρης Εμμανουηλίδης, προάγονται σε αντιπροέδρους του Ανωτάτου Δικαστηρίου βάσει της σχετικής απόφασης του υπουργικού συμβουλίου
Στην επικύρωση της πρότασης του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, προχώρησε σήμερα Τρίτη 30 Ιουλίου 2024 το υπουργικό συμβούλιο, εγκρίνοντας την προαγωγή σε αντιπροέδρους δύο σύμβουλων Επικρατείας και επτά αρεοπαγιτών.
Ειδικότερα, μετά την πρόταση του κ. Φλωρίδη, οι έως τώρα σύμβουλοι του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), Άννα Καλογεροπούλου και Δημήτρης Εμμανουηλίδης, προάγονται σε αντιπροέδρους του Ανωτάτου Δικαστηρίου βάσει της σχετικής απόφασης του υπουργικού συμβουλίου.
Αντιστοίχως, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την προαγωγή σε αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου για τους έως σήμερα αρεοπαγίτες Μαρουλιώ Δαβίου, Μαρία Κουφούδη, Αγάπη Τζουλιαδάκη, Αλεξάνδρα Αποστολάκη, Μαρία Σιμιτσή – Βετούλα, Αριστείδης Βαγγελάτος και Αναστασία Παπαδοπούλου.
Όπως αναφερόταν ειδικά στον Άρειο Πάγο οι προαγωγές έγιναν με «βουτιά» στην επετηρίδα των αρεοπαγιτών. Σε κάθε περίπτωση, επισημαινόταν πως οι νέοι αντιπρόεδροι πληρώνουν τις κενές θέσεις που προέκυψαν από την 30η Ιουνίου 2024 και συγκέντρωσαν τις περισσότερες θετικές γνώμες σύμφωνα με το πρακτικό της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.
Σημειωνόταν, επίσης, ότι οι επιλογές των νέων αντιπροέδρων έγιναν με βάση τα στοιχεία των ατομικών τους φακέλων, την εν γένει συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας, την επιστημονική συγκρότηση, την προσωπικότητα, τον χαρακτήρα και τα διοικητικά προσόντα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης