Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παλαιά Εθνική Οδός σε Δήμο Κορινθίων και Βέλου Βόχας: Ο χειρότερος δρόμος - «σκοτώστρα» στην Ελλάδα

Παλαιά Εθνική Οδός σε Δήμο Κορινθίων και Βέλου Βόχας: Ο χειρότερος δρόμος - «σκοτώστρα» στην Ελλάδα
Σάββατο που όλα είναι υποτίθεται χαλαρά και ωραία, ένας ανεκδιηγητος με μία μαύρη Mercedes κάνει προσπέραση με καμιά 100αρια χιλιόμετρα ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ το απόγευμα, ακριβώς μετά την αερογέφυρα Λεχαίου στην κατεύθυνση προς Βραχάτι.
Θέμα τύχης ότι δεν έτυχε να έρχεται όχημα από την άλλη κατεύθυνση ή δεν περνούσε κάποιος πεζός.
Λίγες ώρες μόνο μετά, αυτή τη φορά στο ρεύμα προς Κόρινθο και πάλι στο ίδιο περίπου σημείο, μέσα στην αγορά του χωριού, ένας άλλος τύπος με ένα Seicento προσπερνά λες και παίζει Grant Theft Auto.
Και πάλι θέμα τύχης ότι δεν περνούσε τον δρόμο κάποιος άνθρωπος ή δεν ερχόταν άλλος από το αντίθετο ρεύμα να γίνει χαλκομανια.

Αυτή είναι η καθημερινότητα στην Παλαιά Εθνική Οδό σε Δήμο Κορινθίων και Δήμο Βέλου Βόχας.

Πέρασαν 30 χρόνια και δεν υπήρξε ούτε ένα «διάλειμμα» έστω ενός μήνα, που δεν ακούσαμε για ένα μοιραίο δυστύχημα σε αυτόν τον καταραμμένο δρόμο που έχει πιει το αίμα των νέων και έχει οδηγήσει σε ένα ατελείωτο πένθος τις οικογένειές τους. 

Από μικρό παιδί θυμάμαι, δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες περιστατικά. Στην Αγία Αικατερίνη, το φονικό σημείο απέναντι από το Δημοτικό σχολείο Περιγιαλίου. Στην αερογέφυρα που βρίσκεται πλέον το εμπορικό κέντρο Mare West.
Πόσες ζωές καταστράφηκαν εκεί, σε αυτά τα 20 χιλιόμετρα από Κόρινθο έως Κιάτο. 

Τί κάνει η τοπική αυτοδιοίκηση; Μα αυτό που κάνει χρόνια: ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.
Ούτε σαμαράκια, ούτε πλαστικές διαχωριστικές μπάρες, ούτε φανάρια
Μόνο κινήσεις εντυπωσιασμού γα χάρη επιχειρηματιών, όπως οι πλαστικές μπάρες στο Κανταρέ που βρίσκονται οι καφετέριες. 
Τα φανάρια που έχουν μπει σε Λέχαιο, Περιγιάλι, Βραχάτι είναι διακοσμητικά, ενώ τη μία φορά που θα δουλέψουν θα είναι σαν ανέκδοτο, αφού κανένας ντόπιος δεν θα σταματήσει, έχοντας "πάρει αέρα" μετά από τόσα χρόνια εγκληματικής ανευθυνότητας.
Καλά δεν μιλάμε για κάμερες, αυτό και αν δεν μπορούν να κάνουν... 
Μέσα σε όλα, αν δε έχεις την ατυχία να μείνεις δίπλα στη συγκεκριμένη Παλαιά Εθνική Οδό στους Δήμους Κορινθίων και Βέλου-Βόχας, έχεις εξασφαλισμένα δυο-τρία ξυπνήματα μέσα στο βράδυ από τον θόρυβο που κάνουν οι -μην τους χαρακτηρίσω, ειλικρινά - που περνούν με 100+ χιλιόμετρα μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, σε έναν δρόμο με στενές λωρίδες.

Γιατί δεν ενδιαφέρονται στην τοπική αυτοδιοίκηση να σώσουν κόσμο της περιοχής; Για ένα απλό λόγο: ψηφοθηρία!
Ξέροντας ότι θα εξοργίσουν κάποιους ντόπιους από τους οποίους όμως εξαρτάται το να παραμείνουν "τοπικοί άρχοντες", αυτοί που ως επί πληρωμή δουλειά έχουν να ασχολούνται με τον Δήμο και τα προβλήματα των πολιτών, προσπερνούν (και) αυτό το τεράστιο ζήτημα δεκαετιών.

Απαντώντας λοιπόν σε όσους απορούν γιατί αυτές οι περιοχές έχουν ξεμείνει από νέους ή γιατί δεν έρχονται πλέον άνθρωποι να ζήσουν μόνιμα, η απάντηση είναι όλα αυτά που περιγράφηκαν πάνω, μαζί.
Δείχνουν πολλά...

Αφού λοιπόν δεν ενδιαφέρει τους άλλους να το κάνουν, προστατέψτε όσο μπορείτε τον εαυτό σας και τους δικούς σας ανθρώπους από αυτόν τον δρόμο - σκοτώστρα!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης