Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έγραψε Ιστορία στο Παρίσι ο ιπτάμενος Μίλτος Τεντόγλου! Δεύτερη φορά χρυσός Ολυμπιονίκης στο μήκος με 8.48

Έγραψε Ιστορία στο Παρίσι ο ιπτάμενος Μίλτος Τεντόγλου! Δεύτερη φορά χρυσός Ολυμπιονίκης στο μήκος με 8.48
Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, ο τεράστιος άλτης Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό και στο Παρίσι
Σε θρύλο του άλματος εις μήκος και του στίβου αναδεικνύεται ο Μίλτος Τεντόγλου, αφού με άλμα στα 8,48 κατέκτησε χρυσό το μετάλλιο σε δεύτερη συνεχόμενη Ολυμπιάδα. 
Το έκανε στο Τόκιο, το επανέλαβε με μεγαλειώδη τρόπο και στο Παρίσι.
Ο άλτης από τα Γρεβενά που ξεκίνησε τον αθλητισμό κάνοντας ... παρκούρ, στα 26 του και έγινε μόλις ο δεύτερης αθλητής του μήκους που καταφέρνει να διατηρήσει τον τίτλο του σε Ολυμπιακούς Αγώνες


Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του με άλμα στα 8.27μ, το οποίο δεν τον άφησε ικανοποιημένο ενώ λίγο μετά ο νεαρός Ιταλός Ματία Φουρλάνι προσγειώθηκε στα 8.34μ, για να αφήσει δεύτερο τον Τεντόγλου.
Ο ίδιος δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης και απάντησε στη δεύτερη προσπάθεια με 8.48μ, για να ανέβει ξανά πρώτος και να παραμείνει εκεί για ... πάντα.
Το τρίτο του άλμα μετρήθηκε στα 8.24μ και μετά το τέλος της τρίτης προσπάθειας βρισκόταν στην πρώτη θέση όσο ο Τζαμαϊκανός Γουέιν Πίνοκ είχε ανέβει στη δεύτερη θέση με 8.36μ.
Ακολούθως, ο Τεντόγλου πέτυχε άλμα στα 8.36μ, ενώ στην πέμπτη προσπάθειά του στα 8.31μ, προηγούμενος στην κούρσα των μεταλλίων καθ όλη τη διάρκεια αυτών των αλμάτων.
Ούτε ο Ιταλός Φουρλάνι, αλλά ούτε και ο Τζαμαϊκανός Πίνοκ, κατάφεραν να ξεπεράσουν τον Έλληνα Ολυμπιονίκη, με αποτέλεσμα ο Τεντόγλου να παραμείνει αδιαφιλονίκητα πρώτος μέχρι το τέλος του αγώνα!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης