Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Με ψυχικά προβλήματα ο διδάκτορας που συνελήφθη για 4 εμπρησμούς στη Βάρη - Έδινε...διαλέξεις σε σχολές της ΕΛ.ΑΣ.

Με ψυχικά προβλήματα ο διδάκτορας που συνελήφθη για 4 εμπρησμούς στη Βάρη - Έδινε...διαλέξεις σε σχολές της ΕΛ.ΑΣ.
Ομολόγησε ότι με αναπτήρα έβαλε… 4 άλλες φωτιές στις 8 και 9 Ιουνίου
Ένας 66χρονος, ο οποίος δηλώνει διδάκτωρ, καθηγητής Πανεπιστημίου, που έδινε και διαλέξεις πριν από αρκετά χρόνια στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ., εξετάζεται αν είναι ο άνδρας, που αποτυπώνεται σε βίντεο κάμερας ασφαλείας, να βάζει φωτιά σε παράδρομο της Λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου, στις 19 Ιουνίου 2024, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να εξαπλώνεται επικίνδυνα λόγω των ισχυρών ανέμων, προκαλώντας ζημιές σε επιχειρήσεις και οικίες.
Ο συγκεκριμένος άνδρας, που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα, συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης. Ομολόγησε ότι με αναπτήρα έβαλε… 4 άλλες φωτιές στις 8 και 9 Ιουνίου, και όχι την επίμαχη, στην περιοχή Χέρωμα Βάρης, οι οποίες περιορίστηκαν σε σύντομο χρόνο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις εμπρησμού από πρόθεση τα στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας, προχώρησαν στην ταυτοποίηση του υπόπτου αξιοποιώντας βιντεοληπτικό υλικό που συνέλεξαν και μαρτυρίες.
Ο 66χρονος οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και κρατείται για να απολογηθεί εκ νέου.
Στο μεταξύ την 1η Αυγούστου, ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευσίνας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ημεδαπός, συνέλαβαν έναν 33χρονο, ως υπαίτιο πρόκλησης τριών πυρκαγιών από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση. Πρόκειται για μία πυρκαγιά στις 31 Ιουλίου 2024 και δύο πυρκαγιές την 1 Αυγούστου, στην περιοχή της Μαγούλας του Δήμου Ελευσίνας, στην Αττική, τις οποίες έβαλε σε ξερά χόρτα με αναπτήρα.
Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στις 3 Αυγούστου 2024 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και χθες μετά την απολογία του, του επιβλήθηκε προσωρινή κράτηση. Την περασμένη Δευτέρα συνελήφθησαν άλλοι τρεις άνδρες (δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός) που κατηγορούνται ότι κατά την εκτέλεση εργασιών με τροχό κοπής μετάλλων προκάλεσαν την πυρκαγιά στην Κορομηλιά Δομοκού. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις, 7 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο έδωσαν σκληρή μάχη για να σώσουν τον οικισμό που απειλήθηκε, καθώς η φωτιά ξέσπασε δίπλα σε σπίτια. Επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα σε 4 περιπτώσεις σε Δράμα, Έδεσσα, Ρόδο, Κοζάνη, όπου πολίτες έκαιγαν ξερά χόρτα, σκουπίδια, ενώ κάποιος έριχνε πυροτεχνήματα.
Αναφορικά με τις συλλήψεις ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε σχετικά: "Ο νέος ποινικός κώδικας προβλέπει ποινές κάθειρξης έως 10 έτη για τους εμπρησμούς από αμέλεια- καθώς το αδίκημα πλέον έχει μετατραπεί σε κακούργημα- και έως 20 χρόνια για τους εμπρησμούς από πρόθεση. Δεν θα σταματήσουμε να ερευνούμε σε βάθος μια προς μια όλες τις πυρκαγιές, έτσι ώστε οι υπαίτιοι να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη και να πληρώνουν τις συνέπειες των εγκληματικών ενεργειών τους".

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης