Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Διαλυμένο το μαιευτήριο Έλενα: «Χωρίς πόσιμο νερό - κλιματισμό, λιποθυμούν έγκυες» - Παραίτηση Γεωργιάδη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Διαλυμένο το μαιευτήριο Έλενα: «Χωρίς πόσιμο νερό - κλιματισμό, λιποθυμούν έγκυες» - Παραίτηση Γεωργιάδη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Καταγγελία εργαζομένων: Εδώ και 2 μήνες, από τους 29 ψύκτες, οι 3-4 κρίθηκαν ακατάλληλοι και αποσύρθηκαν σχεδόν όλοι
Τριτοκοσμικές καταστάσεις επικρατούν στο μαιευτήριο «Έλενα», με τους εργαζομένους να καταγγέλλουν τις τραγικές ελλείψεις σε πόσιμο νερό και κλιματισμό εδώ και καιρό, και μάλιστα εν μέσω καύσωνα.
Αναλυτικότερα, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (8/8) σε τηλεοτπικό σταθμό, η πρόεδρος των εργαζομένων του «Έλενα», Μαρία Ζησιμάτου, αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο μαιευτήριο επισκέπτες, έγκυες και προσωπικό.
«Έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα στο «Έλενα», το βασικότερο είναι η έλλειψη πόσιμου νερού. Εδώ και 2 μήνες, για κάποιον λόγο που δεν ξέρουμε, από τους 29 ψύκτες, οι 3-4 κρίθηκαν ακατάλληλοι και αποσύρθηκαν σχεδόν όλοι. Χωρίς να αντικατασταθούν άμεσα εν μέσω καύσωνα. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τον κακό κλιματισμό, η κατάσταση είναι αφόρητη. Λιποθυμά προσωπικό, λιποθυμούν έγκυες, δεν έχουμε νερό να τους δώσουμε και πάμε και αγοράζουμε από το κυλικείο και κοστίζει στο προσωπικό 30 ευρώ τον μήνα, για πόσιμο νερό εμφιαλωμένο», είπε αρχικά.
«Το ίδιο κάνουν και οι γυναίκες που νοσηλεύονται, για να διατηρηθεί δροσερό το νερό το βάζουν στον κλιματισμό που «υποτίθεται» ότι βγάζει υποτυπώδη ψύξη. Έχουμε ενημερώσει επανειλημμένα, και εγγράφως, και δια ζώσης τη διοικήτρια, μας απαντά πως θα το διευθετήσει και ότι το έχει δρομολογήσει, όμως ούτε υπογραφές δεν έχει βάλει. Αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα από το τελευταίο 10ήμερο του Ιουνίου. Περάσαμε χωρίς πόσιμο νερό, οι ψύκτες είναι ειδικοί. Φιλτράρουν το νερό που έρχεται από το δίκτυο που είναι παλιό. Χωρίς ψύκτες δεν έχουμε πόσιμο νερό», κατήγγειλε η κ. Ζησιμάτου.
Συνεχίζοντας, η ίδια υπογράμμισε: «Το Έλενα έχει 3 κτήρια. Αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζουμε σε όλα τα κτήρια. Σε όλο το Έλενα, από τους 29 ψύκτες, λειτουργούν οι 4. Η κατάσταση είναι δραματική. Το Έλενα είναι η ναυαρχίδα των μαιευτικών γυναικολογικών κέντρων πανελλαδικά. Έχει το καλύτερο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στην Ελλάδα. Είναι κορυφαίο. Υπάρχει απαξίωση. Το καλύτερο μαιευτήριο στην Ελλάδα καταρρέει. Επιπλέον έχουμε θέματα με απειλητική συμπεριφορά, δεν μπορούμε να μιλήσουμε. Έχουμε πρόβλημα και με το παρκινγκ, είμαστε κάτω από απειλή συνέχεια, δεν μπορούμε να μιλήσουμε», κατήγγειλε η κ. Ζησιμάτου.

Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ

Η συγκλονιστική καταγγελία των εργαζομένων στο μαιευτήριο «Έλενα» για την έλλειψη πόσιμου νερού αναδεικνύει ανάγλυφα την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη και υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την ίδια στιγμή ο υπουργός Υγείας φιλοσοφεί στα social media περί της πολιτικής που είναι «εφαρμοσμένη τέχνη».
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι «δεν ξέρουμε αν η καταστροφή του συστήματος υγείας είναι κάποια μορφή “τέχνης”, το σίγουρο πάντως είναι ότι ο υπουργός Υγείας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, την κατέχει πλήρως. Διαφορετικά θα είχε ήδη υποβάλει την παραίτηση του, όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα στο μεγαλύτερο μαιευτήριο της χώρας».
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει ότι είναι μάταιο να περιμένει κανείς μια τέτοια κίνηση ευθιξίας από τον Άδωνι Γεωργιάδη αφού «το σχέδιο το δικό του αλλά και εν γένει της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι να σπρώξει τους πολίτες στην επί πληρωμή αγκαλιά των ιδιωτικών νοσοκομείων και μαιευτηρίων».
Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το υστερόγραφο της ανακοίνωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς επισημαίνει με αφορμή τον Δεκαπενταύγουστο και τον εορτασμό της Παναγίας στην Τήνο παρουσιάζει τα δυστοπικά στοιχεία του Κέντρου Υγείας του νησιού.
«Δεν υπάρχει γενικός γιατρός, δεν υπάρχει παθολόγος, δεν υπάρχει καρδιολόγος, δεν υπάρχει ακτινοδιαγνώστης, δεν υπάρχει τίποτα. Υπάρχουν μόνο αγροτικοί ιατροί που βγάζουν εφημερίες», όπως τόνισε μόλις χθες ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.
Και η ανακοίνωση καταλήγει με αιχμή προς τον υπουργό Υγείας:
«Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών, αλλά απευθύνουμε σαφή προειδοποίηση προς τον Άδωνι Γεωργιάδη…».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Το μεγαλύτερο μαιευτήριο της χώρας καταρρέει»: Η συγκλονιστική καταγγελία των εργαζομένων στο «Έλενα» για την έλλειψη πόσιμου νερού αναδεικνύει ανάγλυφα την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη και υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη.
Εργαζόμενοι, έγκυες και συνοδοί να ψάχνουν επί ματαίω να βρουν κάποιον ψύκτη να λειτουργεί (από τους 29 που υπάρχουν στα κτίρια του "Έλενα"), να αγοράζουν εμφιαλωμένα νερά και να τα βάζουν επάνω στα υπολειτουργούντα κλιματιστικά για να κρυώσουν, και το χειρότερο, να λιποθυμούν από τις ασφυκτικές συνθήκες που επικρατούν.
Αδιανόητη κατάσταση από μια διοίκηση που αδιαφορεί παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις, από ένα Υπουργείο που σφυρίζει αδιάφορα κι από έναν Υπουργό που… φιλοσοφεί στα social media ότι «η πολιτική είναι εφαρμοσμένη τέχνη».
Δεν ξέρουμε αν η καταστροφή του συστήματος υγείας είναι κάποια μορφή «τέχνης», το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Υπουργός Υγείας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, την κατέχει πλήρως.
Διαφορετικά θα είχε ήδη υποβάλει την παραίτηση του, όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα στο μεγαλύτερο μαιευτήριο της χώρας.
Το να περιμένουμε βέβαια μια τέτοια κίνηση πολιτικής ευθιξίας είναι μάταιο, αφού το σχέδιο το δικό του αλλά και εν γένει της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι να σπρώξει τους πολίτες στην επί πληρωμή αγκαλιά των ιδιωτικών νοσοκομείων και μαιευτηρίων.
«Μόνο ντροπή», θα προσθέταμε, αλλά ξέρουμε πως κανείς στο σύστημα Μητσοτάκη δεν έχει έστω στοιχειώδεις ευαισθησίες.
ΥΓ.: Στο Κέντρο Υγείας της Τήνου, που αναμένεται να «βουλιάξει» από κόσμο ενόψει Δεκαπενταύγουστου, «δεν υπάρχει γενικός γιατρός, δεν υπάρχει παθολόγος, δεν υπάρχει καρδιολόγος, δεν υπάρχει ακτινοδιαγνώστης, δεν υπάρχει τίποτα. Υπάρχουν μόνο αγροτικοί ιατροί που βγάζουν εφημερίες», όπως τόνισε μόλις χθες ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.
Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών, αλλά απευθύνουμε σαφή προειδοποίηση προς τον Άδωνι Γεωργιάδη…».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης