Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δήμος Πειραιά - ΕΛ.ΑΣ: Συντονισμένη επιχείρηση για απομάκρυνση παράνομα διαμενόντων σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους

Δήμος Πειραιά - ΕΛ.ΑΣ: Συντονισμένη επιχείρηση για απομάκρυνση παράνομα διαμενόντων σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους
"Στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μας, δεν θα επιτρέψουμε εικόνες υποβάθμισης, πολλώ δε μάλλον όταν έχουν παρατηρηθεί κατ΄ επανάληψη παραβατικές συμπεριφορές", ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γ. Μώραλης
Μια ακόμη συντονισμένη επιχείρηση από τον Δήμο Πειραιά και την Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιήθηκε για την απομάκρυνση παράνομα διαμενόντων σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους του Πειραιά.
Συγκεκριμένα, στις 9/8 κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας απομάκρυναν παράνομα διαμένοντες από την πλατεία Τερψιθέας, την πλατεία Καραϊσκάκη στο λιμάνι, από τον Τινάνειο Κήπο, από την οδό Κολοκοτρώνη και από πλατείες στην Παλαιά Κοκκινιά.
Στη συνέχεια, συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας προχώρησαν σε εκτεταμένο καθαρισμό, απομακρύνοντας απορρίμματα και ογκώδη αντικείμενα, καθώς η κατάσταση αυτή δημιουργούσε κινδύνους για τη δημόσια υγεία και αισθητική υποβάθμιση της περιοχής.
Επιπλέον, βεβαιώθηκαν πρόστιμα καθαριότητας, καθώς και πρόστιμα κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.

Μώραλης: Να εξαλειφθούν οι παραβατικές ενέργειες

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σε δηλώσεις του υπογράμμισε πως «συνεχίζουμε στον Δήμο Πειραιά τις επιχειρήσεις στην πόλη μας, συμβάλλοντας στο έργο της ΕΛ.ΑΣ., διαφυλάσσοντας παράλληλα τη δημόσια υγεία και την ευταξία στην πόλη μας».
Τόνισε ότι «στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μας, δεν θα επιτρέψουμε εικόνες υποβάθμισης, πολλώ δε μάλλον όταν έχουν παρατηρηθεί κατ΄ επανάληψη παραβατικές συμπεριφορές. Οι επιχειρήσεις αυτές θα αυξηθούν και θα γίνονται τακτικά, ώστε όσοι παρανομούν, καταστρέφοντας ταυτόχρονα δημόσια περιουσία ή έχουν αντικοινωνική συμπεριφορά να καταλάβουν ότι θα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία, τακτική και να σταματήσουν να λειτουργούν υπό παράνομες συνθήκες».
Αφού ευχαρίστησε τον Ταξίαρχο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά και τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης, καθώς και τους Αντιδημάρχους Δημοτικής Αστυνομίας Τάσο Μαρκαριάν και Καθαριότητας Παναγιώτη Ρέππα για τη συμβολή τους στην επιχείρηση, ανέφερε πως «οφείλουμε όλοι να συνδράμουμε στο έργο των αρχών, προκειμένου να εξαλειφθούν οι παραβατικές ενέργειες».
Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Τάσος Μαρκαριάν, δήλωσε ότι «ακόμα μια επιχείρηση από τη Δημοτική Αστυνομία με κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας και την Υπηρεσία Καθαριότητας, πραγματοποιήθηκε χθες, σε πλατείες της πόλης μας. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ευνομία, την ευταξία και την καθαριότητα στον Πειραιά».
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Παναγιώτης Ρέππας, ανέφερε πως «η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης συμμετείχε σε ακόμα μια επιχείρηση απομάκρυνσης ανθρώπων, οι οποίοι παρέμεναν παράνομα σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους, ρυπαίνοντας και καταστρέφοντας πολλές φορές δημόσια περιουσία. Οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει να συνεχιστούν και να εντατικοποιηθούν, ώστε να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και την ευταξία στην πόλη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης