Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πύρινος εφιάλτης στην Αττική – Κόλαση φωτιάς έκαψε σπίτια στον Βαρνάβα, στα 25 μέτρα οι φλόγες – 40 απεγκλωβισμοί

Πύρινος εφιάλτης στην Αττική – Κόλαση φωτιάς έκαψε σπίτια στον Βαρνάβα, στα 25 μέτρα οι φλόγες – 40 απεγκλωβισμοί
Πύρινη κόλαση στην Αττική  - Τεράστια η κινητοποίηση της πυροσβεστικής - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο Λεκανοπέδιο λόγω του καπνού
(upd 5) Σκληρή μάχη με τις φλόγες δίνουν από το μεσημέρι της Κυριακής (11/8/2024) ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στον Βαρνάβα Αττικής ενώ μεγάλη φωτιά καίει και στον Βαρνάβα.
Οι φλόγες έφτασαν σε οικισμό και έκαψαν σπίτια και για τον λόγο αυτό σήμανε συναγερμός στην πυροσβεστική.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς, συμμετέχουν 250 πυροσβέστες με 67 οχήματα, 10 πεζοπόρα, 12 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα ενώ έχει σταλεί μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής, να απομακρυνθούν προς Γραμματικό και Καπανδρίτι.
Όπως είπε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, οι φλόγες ξεπερνούν τα 25 μέτρα.

varnavas_1.JPG
varnavas_4.jpg
Πάνω από 40 απεγκλωβισμοί

Λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της ΟΠΚΕ για να απεγκλωβιστούν οι πολίτες από κομβόι 25 αυτοκινήτων, τα οποία πλησίασαν οι φλόγες.
Οι άνθρωποι είναι καλά στην υγεία τους.
Επίσης, έγιναν περισσότεροι από 40 απεγκλωβισμοί πολιτών από την Άμεση Δράση ενώ σε περισσότερες από 100 περιπτώσεις οι αστυνομικοί βοήθησαν πολίτες για να απομακρυνθούν από τις φλεγόμενες περιοχές.
Στην περιοχή βρίσκονται 2 διμοιρίες Υ.ΜΕ.Τ, 13 ομάδες ΟΠΚΕ, 21 ομάδες ΔΙΑΣ και 15 περιπολικά Τροχαίας και της Άμεσης Δράσης.
Πληροφορίες αναφέρουν πως κάηκε όχημα της πυροσβεστικής. Τέσσερις στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα

Εν τω μεταξύ τέσσερις άνθρωποι παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκαν οι τρεις στο κέντρο υγείας Καπανδριτίου και ο ένας στο Σισμανόγλειο.
Λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα μάλιστα, λόγω της επιβαρυμένης ατμόσφαιρας και τη φωτιάς που εξακολουθεί να καίει έφτασε μήνυμα στους κατοίκους των κοντινών περιοχών να είναι σε ετοιμότητα.
Πρόκειται για τους κατοίκους της Ροδόπολης, του Διονύσου, του Αγίου Στεφάνου και της Σταμάτας.

Πυροσβεστική: Οι φλόγες ξεπερνούν τα 25 μέτρα

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, τόνισε ότι κατά την έναρξη της φωτιάς οι ριπές των ανέμων έφταναν τα 8 μποφόρ με αποτέλεσμα σε ελάχιστα λεπτά να λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις.
Παράλληλα υπενθύμισε ότι εκδόθηκαν 4 μηνύματα από το 112. Το ένα για την ενημέρωση και ακόμη 3 μηνύματα για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Βαρνάβα, Μοναστήρι Παναγιάς, Βόθωνας - Καλέντζι και Πουρίθι.
«Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά εξελίσσεται προς τη λίμνη του Μαραθώνα με τις δυνάμεις που ενισχύονται συνεχώς, να επικεντρώνονται πλευρικά, αντιμετωπίζοντας φλόγες που ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και τα 25 μέτρα» σημείωσε.

varnavas_5.JPG

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στο Βαρνάνα, γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων:

1. Επαρχιακή οδός Καπανδριτίου – Βαρνάβα

2. Επαρχιακή οδός Γραμματικού – Βαρνάβα

3. Επαρχιακή οδός Παραλία Βαρνάβα – Βαρνάβας.

Στις παραπάνω εκτροπές, κανένα όχημα δεν κινείται προς τον οικισμό του Βαρνάβα…
varnavas_3.JPG
varnavas_2.JPG


Πύρινη κόλαση και στα Μέγαρα

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στις 11/8 σε δασική έκταση και στην περιοχή Νέο Μάζι στα Μέγαρα.
Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι εστάλη μήνυμα του 112, το οποίο ανέφερε ότι όσοι βρίσκονται στην περιοχή Νέο Μάζι να εκκενώσουν προς Αιγειρούσες.
Στη φωτιά στα Μέγαρα επιχειρούν 68 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου της 1ης ΕΜΟΔΕ, 18 οχήματα.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά έχει περιοριστεί.

megara_1.jpg
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνέδραμαν 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.
«Έχουν ήδη καεί κάποια σπίτια και κινδυνεύουν σπίτια» είπε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης δήμαρχος Μεγαρέων για την μεγάλη φωτιά.
Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στο Λεκανοπέδιο από τις δύο μεγάλες πυρκαγιές στην Αττική.
varnavas_5_2.JPG

fire_attica.JPG
attiki_kapnos.JPG
attica_fire.JPG

Φωτιά και στην Ερέτρια

Νέο μέτωπο πυρκαγιάς εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 4.00 το μεσημέρι στην Ερέτρια σε δασώδη περιοχή στην θέση Καστέλι.
Η φωτιά ξέσπασε κοντά σε περιοχή με σπίτια, ενώ την ίδια ώρα πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις από την περιοχή αλλά και την Κεντρική Ελλάδα, μηχανήματα και υδροφόρες των Δήμων και της Περιφέρειας Στερεάς βρίσκονται ήδη στο πεδίο επιχειρώντας να περιορίσουν την πυρκαγιά, ενώ ζητήθηκε να συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσής της και εναέρια μέσα.

ΔΕΔΔΗΕ: Προσοχή, μην πλησιάζετε αγωγούς και κολόνες με εμφανείς ζημιές

Με αφορμή τις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας ο ΔΕΔΔΗΕ προειδοποιεί με ανακοίνωσή του τους κατοίκους σε όλες τις πληγείσες περιοχές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να
μην προσεγγίζουν σε καμία περίπτωση αγωγούς, κολόνες ή άλλα στοιχεία του Δικτύου τα οποία είτε βρίσκονται στο έδαφος είτε παρουσιάζουν εμφανείς ζημιές.
Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης διαπιστώσει την ύπαρξη στοιχείων του Δικτύου που έχουν υποστεί ζημιές, παρακαλείται να ειδοποιήσει άμεσα τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ στο 800 400 4000 ή το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης