Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους απότακτος της Πολεμικής Αεροπορίας που συνελήφθη επ' αυτοφώρω με ναρκωτικά και χιλιάδες ευρώ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους απότακτος της Πολεμικής Αεροπορίας που συνελήφθη επ' αυτοφώρω με ναρκωτικά και χιλιάδες ευρώ
Παρά το γεγονός ότι εμπλέκεται και σε άλλες δύο περιπτώσεις με ναρκωτικά, ο αρμόδιος εισαγγελέας έκρινε πως έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
Πολλά ερωτήματα προκαλεί η ενέργεια του αρμόδιου εισαγγελέα στον οποίο παρουσιάστηκε απότακτος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας με βεβαρημένο παρελθόν, ο οποίος συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του ναρκωτικά και πολλές χιλιάδες ευρώ. Παρά το γεγονός ότι εμπλέκεται και σε άλλες δύο περιπτώσεις με ναρκωτικά, ο αρμόδιος εισαγγελέας έκρινε πως έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Αναλυτικά, η υπόθεση έχει ως εξής:

«Καλημέρα, συνάδελφος είμαι, τι συμβαίνει;». Με αυτή τη φράση και αναφέροντας την… ιδιότητα του ο 40χρονος Γ.Ξ., απότακτος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας προσπάθησε το περασμένο Σάββατο να κάνει τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, που τον είχαν σταματήσει ενώ περπατούσε στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, να είναι πιο χαλαροί στον έλεγχο τους.
Στην αρχή μάλιστα προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο αλλά η έρευνα στα στοιχεία της ταυτότητας του δεν άφηνε και πολλά περιθώρια. Δύο φορές στο παρελθόν είχε συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών και του είχε επιβληθεί περιοριστικός όρος εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα.
Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, παρουσία εισαγγελέα, και όπως αποδείχτηκε οι… παλιές συνήθειες δεν είχαν αλλάξει. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της αστυνομίας, «μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν: 100 ναρκωτικά δισκία, 30,9 γραμμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 8,2 γραμμ. MDMA, 6,8 γραμμ. κοκαΐνης, πλήθος νάιλον συσκευασιών και το χρηματικό ποσό των 9.890 ευρώ».
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα χρήματα ήταν κρυμμένα μέσα σε κουτιά από συσκευασίες ηλεκτρονικών τσιγάρων.
Ο 40χρονος αποτακτος αξιωματικός, που στο προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι δουλεύει στο 251 Γενικό Νοσοκομείο αεροπορίας, μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικου χαρακτήρα.
Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και στον ανακριτή όπου του ασκήθηκε δίωξη. Μετά την απολογία του, παρά την εμπλοκή του στο παρελθόν σε δύο υποθέσεις ναρκωτικών, με την επιβολή περιοριστικών όρων, την σύλληψη του με διαφορετικα είδη ναρκωτικών και ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, προκαλώντας την έκπληξη και την απορία των αστυνομικών που είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση του.
«Τελικός κριτής είναι η ελληνική δικαιοσύνη» έλεγε με νόημα ένας από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης