Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Φοβού τους ανθρωποφάγους και διαδικτυακό μίσος φέροντας

Φοβού τους ανθρωποφάγους και διαδικτυακό μίσος φέροντας
Τα γεγονότα και η πραγματικότητα μας αναγκάζουν να συμφωνήσουμε όλοι στο εξής: η κατάσταση στο διαδίκτυο έχει ξεφύγει τελείως.
Και με τη λέξη «διαδίκτυο» στην καθημερινότητά μας, τους ιστότοπους μέσων ενημέρωσης και τα social media. Όπως μου είχε πει σοφά κάποιος: «Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι κατάλληλοι να έχουν κοινό. Τα social media έδωσαν αυτή την ευκαιρία στους πάντες».
Αν και δεν έχω social media, αναγκαστικά λόγω της δουλειάς περιηγούμαι στο διαδίκτυο τουλάχιστον 8 ώρες της ημέρας· και όσα διαβάζω πλέον, με τρομάζουν. Η ανθρωποφαγία, το ανεξέλεγκτο μίσος, έγινε χωρίς να το καταλάβουμε, η καθημερινότητά μας. «Εύγε» στα media, τα social media και τα «στρατιωτάκια» τους, διότι κατάφεραν ακριβώς αυτό που ήθελαν!
Στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον, αυτοί οι ανθρωποφάγοι είναι ό,τι πιο επικίνδυνο κυκλοφορεί εκεί έξω.

Έχουμε αναφερθεί και σε άλλο άρθρο για την ανθρωποφαγία στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, όμως η κατάσταση έκτοτε γίνεται ακόμη χειρότερη. Το πρόβλημα είναι πως ακόμη και άλλοτε αξιόπιστα μέσα ενημέρωσης (όπως το μόνο ΜΜΕ που διάβαζα μέχρι πριν λίγα χρόνια και πλέον είναι φερέφωνο μισανδρισμού και woke παράνοιας) που διατηρούσαν ένα επίπεδο στις ειδήσεις τους, έχουν κατρακυλήσει και έχουν βουτήξει βαθιά στον διαδικτυακό βόθρο, για χάρη της επισκεψιμότητας ή/και της εξυπηρέτησης συμφερόντων.
Από την πλευρά των πολιτών δε, που δεν υπάρχει το κίνητρο της επισκεψιμότητας ή των συμφερόντων (ή μήπως υπάρχει;), αυτή η τοξικότητα είναι ξεκάθαρα απόρροια της προσωπικής δυστυχίας. Όποιος έχει μεγάλα προβλήματα στη ζωή του, απωθημένα, ανεκπλήρωτα όνειρα, τα «βγάζει» στην οθόνη όλων.

Έτσι, βλέπουμε μέσα ενημέρωσης και πολίτες (σε social media ή στο comment section άρθρων) σε ρόλο δικαστών να αρπάζουν με τα δόντια τα πληκτρολόγια και να καταδικάζουν ή να αθωώνουν άτομα και καταστάσεις δίχως καν να έχουν την οποιαδήποτε αντικειμενική πληροφόρηση/άποψη. Είδαμε αυτές οι ειδήσεις γίνονται ακόμη και trend στο Twitter και να προκαλούν «παρέμβαση» από επικεφαλής κόμματος στη Βουλή!

Τα παραπάνω οδηγούν σε τέσσερις ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ και ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ που δυστυχώς δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ως σύνολο:

- Εδραιώνει το μίσος και βυθίζει την κοινωνία σε πρωτοφανή μιζέρια, καθιστώντας τους πάντες εχθρούς των πάντων (μπορούμε να το δούμε εξάλλου και από τις άπειρες μηνύσεις γύρω μας, είτε για αληθείς είτε για ψευδείς αιτίες)!
- Απαξιώνει και αχρηστεύει τη Δικαιοσύνη της χώρας και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, μάλιστα, την αναγκάζει να ταχθεί με το δημόσιο αίσθημα άσχετα αν αυτό είναι το δίκαιο!
- Δολοφονεί χαρακτήρες, μία ζημιά μη αναστρέψιμη για τους ανθρώπους!
- Το ακόμη σημαντικότερο: Όσο η κοινή γνώμη ασχολείται με αυτά και το δικαστικό σύστημα «μπουχτίζει» με ψευδείς ή ασήμαντες υποθέσεις, οι αληθινοί εγκληματίες κάνουν party εκεί έξω, λεηλατώντας περιουσίες, καταστρέφοντας ανθρώπινες ζωές, θέτοντας σε καθημερινό κίνδυνο τους πολίτες!

Καλύτερη λύση;
Καθόλου social media και ενημέρωση μόνο από ΜΜΕ που δεν τρώνε ανθρώπους ζωντανούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης