Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δούκας (υποψήφιος πρόεδρος ΠΑΣΟΚ): Θέλω συμμετοχικό μοντέλο ηγεσίας - Παραμένω δήμαρχος, δεν ότι κοροϊδεύω τον κόσμο

Δούκας (υποψήφιος πρόεδρος ΠΑΣΟΚ): Θέλω συμμετοχικό μοντέλο ηγεσίας - Παραμένω δήμαρχος, δεν ότι κοροϊδεύω τον κόσμο
"Πιστεύω βαθιά ότι ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι και δυνάμει πρωθυπουργός της χώρας», τόνσιε ο Χ. Δούκας
«Θέλω να είμαι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δίνω και έναν μεγάλο αγώνα, γυρίζω όλη την Ελλάδα, για να δυναμώσει το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη, να καταστεί το ΠΑΣΟΚ μια ξεκάθαρη επιλογή προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου», τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος στις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου και δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.
Ο κ. Δούκας μιλώντας στο mega εξήγησε πως «με ενδιαφέρει τι θέλει ο κόσμος, βλέπω μια ζεστασιά, μία σπίθα στα μάτια του και είναι μια ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα συμμετοχικό σοκ στις 6 Οκτωβρίου και κρίνοντας από τον κόσμο και την διάθεση που έχει, πιστεύω βαθιά ότι ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι και δυνάμει πρωθυπουργός της χώρας».
Υπογράμμισε πως «πρέπει να μάθουμε να δίνουμε ρόλο και ευθύνη σε όλους και να μην συγκεντρώνουμε την εξουσία, όπως κάνει ο κ. Μητσοτάκης. Στον δήμο έχουμε 26 δημοτικούς συμβούλους που έχουν όλοι χαρτοφυλάκιο, ευθύνη και παρέμβαση. Αυτό θέλω να κάνω και στο ΠΑΣΟΚ. Έχουμε στελέχη και απλούς πολίτες που θέλουν να μπουν να συμμετέχουν γι’ αυτό έχω και ένα άλλο μοντέλο ηγεσίας που προτείνω. Θέλω συμμετοχικό μοντέλο ηγεσίας, στο οποίο να αισθάνονται όλοι ότι συμμετέχουν και συνδιαμορφώνουν»,
Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι δεν ασκήθηκε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση μετά τις ευρωεκλογές και όλοι περιορίστηκαν στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Δούκας ανέφερε ότι «οκ. Ανδρουλάκης είπε ότι η τρίτη θέση στις ευρωεκλογές είναι πολιτική ήττα και συμφωνώ μαζί του. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κίνημα που πρέπει να δίνει ρόλο, λόγο και ευθύνη σε φίλους και μέλη. Έως τώρα το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα κόμμα φοβικό, κλειστό, μικρό, συγκεντρωτικό και εγώ θέλω να το ανοίξω να μπει φρέσκος αέρας. Να δοθεί η δυνατότητα και στην Περιφέρεια να συμμετέχει. Είχαμε Κεντρική Επιτροπή, και συνεδρίασε στην πράξη 4 φορές για τις 4 εκλογικές διαδικασίες όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε το εκτελεστικό συμβούλιο και συνεδρίαζε κάθε βδομάδα. Ο κόσμος στις δημοσκοπήσεις δείχνει ότι η πολιτική είναι στον πάτο σε εμπιστοσύνη και αξιοπιστία. Και πρέπει να τους ξανακοιτάξουμε στα μάτια. Για να γίνει αυτό πρέπει να τους δείξουμε ότι τους υπολογίζουμε και ότι μετράει η γνώμη τους και αυτή η προσπάθεια είναι κεντρική και στην δική μου λογική».
«Κάνω ένα κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς και δημοκράτες, που αξιακά πιστεύουν στην δημοκρατία, στην δικαιοσύνη στην λογοδοσία και θέλουν να μπουν σε μια προσπάθεια για να μπει σε μία κατεύθυνση η χώρα, να αλλάξει ριζικά κατεύθυνση η χώρα. Θέλουμε δίπλα μας τον κόσμο», συμπλήρωσε.

Παραμένω δήμαρχος Αθηναίων

Κάνοντας αναφορά στην ιδιότητά του, ο κ. Δούκας τόνισε πως «δεν αισθάνομαι ότι «κοροϊδεύω» τον κόσμο, διότι παραμένω δήμαρχος. Το έχω πει. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια, η Αθήνα αλλάζει πρόσωπο, έχουμε δώσει μεγάλες «μάχες» και έχουμε σημειώσει επιτυχίες. Ταυτόχρονα πιστεύω ότι είναι μια συγκύρια, η αυτοδιοίκηση θεωρώ ότι πρέπει να ξαναμπεί στην πρώτη γραμμή, αλλά είναι σε οπισθοχώρηση η αυτονομία της, και η προσπάθεια που κάνω για να είμαι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχω το αυτοδιοικητικό κομμάτι, την αποκέντρωση στην πράξη, την ξεχασμένη περιφέρεια και αυτό νομίζω έχει μεγάλη σημασία».
Πρόσθεσε ότι στο εξωτερικό υπάρχουν περιπτώσεις να είναι κάποιος δήμαρχος και υποψήφιος πρόεδρος και « είδαμε ενδυνάμωση του θεσμού της αποκέντρωσης και της αυτοδιοίκησης».
«Αυτή η διεκδικητική μου προσπάθεια ενισχύει και τον ρόλο μου ως δήμαρχος, ακόμα περισσότερο να παλέψω για τα προβλήματα του δήμου Αθηναίων, αλλά και συνολικά για τα προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Περί δημοσκοπήσεων

«Πάντα οι δημοσκοπήσεις είναι μια αποτύπωση που την λαμβάνουμε υπόψιν μας. στην προηγούμενη μέτρηση η εν λόγω εταιρεία έβγαζε στις προηγούμενες εκλογές τον κ Λοβέρδο στην πρώτη θέση για αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», σχολίασε ο κ. Δούκας.
Σύμφωνα με τον κ. Δούκα: «αυτό που με προβληματίζει στις δημοσκοπήσεις είναι η Ακροδεξιά και κόμμα του λαϊκισμού είναι δεύτερο κόμμα αν τα αθροίσετε. Είναι η τελευταία φορά για την δημοκρατική παράταξη να σηκώσει ανάστημα. Υπάρχουν συμπολίτες μας που είναι εκπαιδευτικοί και δεν τα βγάζουν πέρα, οι γιατροί έχουν χαμηλούς μισθούς και ταυτόχρονα βλέπουν ότι τραπεζίτες παίρνουν 600.000 ευρώ και ένα 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο ως μπόνους γιατί χρεώνουν και που αναπνέουμε. Βεβαίως και θα τα φορολογήσουμε όλα αυτά. Είναι δυνατόν, 2,5 δις ευρώ να είναι ο ΕΝΦΙΑ και 2 δις ευρώ είναι τα υπερκέρδη από τις διατραπεζικές χρεώσεις σε όλη την Ευρώπη; Αυτό πρέπει να αλλάξει γιατί τις τράπεζες τις ανακεφαλαιοποιήσαμε 5 φορές».

Για Κεντροαριστερά

«Ό,τι συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εσωτερικά άλλων κομμάτων και δεν θέλω να τα σχολιάσω. Οφείλω να πω αναφορικά με την Κεντροαριστερά και τα πράγματα εκεί, πως θέλει μια προσοχή μην γίνει καμία «μπούκα» από τα Δεξιά. Γι΄ αυτό και το λέω πως η προσέγγιση μου είναι καθαρή και πιστεύω πως η χώρα χρειάζεται ριζική αλλαγή κατεύθυνσης. Πρέπει να αλλάξουμε το σύστημα διακυβέρνησης, δεν αρκεί απλώς να αλλάξουμε τον κ. Μητσοτάκη και την ΝΔ,να κάνουμε ρίξεις και ανατροπές με τα οικονομικά συμφέροντα της ελίτ. Δεν ξέρουμε την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Προοδευτική δύναμη σε ό,τι με αφορά είναι το ΠΑΣΟΚ, που ενώνοντας δυνάμεις με πολίτες, ώστε να μπορέσουμε να καταστούμε μια ξεκάθαρη επιλογή προοδευτικής διακυβέρνησης», ανέφερε ο κ. Δούκας.

Για SMS στον Γεωργιάδη

Σχετικά με τα μηνύματα που εστάλησαν και την αντίδραση του Άδ. Γεωργιάδη που έκανε λόγο για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ο κ. Δούκας αν΄ςεφερε ότι «ξεκίνησε μια ιστορία από χθες, και μίλησα με την ραδιοφωνική εκπομπή και μου έδωσαν τους ανθρώπους που είπαν ότι έλαβαν μηνύματα. Και όλοι όσοι μου έδωσαν είχαν συμμετάσχει στο παρελθόν σε διαδικασίες εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ και είναι αυτό το μητρώο που έχουμε και επικοινωνούμε με τους πολίτες. Δεν «τσέκαρα» αν έχει λάβει μήνυμα ο κ. Γεωργιάδης, εκτός και αν μας…κρύβει κάτι και έχει ψηφίσει στο παρελθόν ΠΑΣΟΚ και έχει δώσει τον αριθμό ο ίδιος ή κάποιος δικός του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης