Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνάντηση εργασίας της Μενδώνη με τον Πρέσβη του Κατάρ στην Αθήνα - Τι συμφωνήθηκε

Συνάντηση εργασίας της Μενδώνη με τον Πρέσβη του Κατάρ στην Αθήνα - Τι συμφωνήθηκε
Συζητήθηκε και η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας των δύο χωρών για θέματα παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών
Με τον Πρέσβη του Κατάρ στην Αθήνα, Ali Khalfan Al Mansouri, συναντήθηκε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.
Στη συνάντηση διαπιστώθηκε το εξαιρετικό κλίμα και το υψηλό επίπεδο που διέπουν τις σχέσεις των δύο κρατών, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τη συχνή ανταλλαγή επισκέψεων στο ανώτατο επίπεδο.
Βασικό αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η προετοιμασία εκ μέρους των δύο πλευρών του «Έτους Πολιτισμού Ελλάδας-Κατάρ, 2027».
Συμφωνήθηκε να συγκροτηθούν οι αρμόδιες επιτροπές, ώστε εκκινήσει η από κοινού κατάρτιση του προγράμματος εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν σε αμφότερες τις χώρες.
Κύρια θέση ανάμεσα στις δράσεις κατέχουν οι σχεδιαζόμενες αρχαιολογικές εκθέσεις στο Κατάρ. Μάλιστα, σε εύλογο χρόνο θα υπάρξει επίσκεψη στελεχών του υπουργείου Πολιτισμού στη Ντόχα, προκειμένου να ξεκινήσουν οι σχετικές διαβουλεύσεις.
Στον προγραμματισμό περιλαμβάνονται παραστάσεις αρχαίου δράματος, χορού, μουσικής, μεταφραστικά προγράμματα, καθώς και εκδηλώσεις που θα εστιάζουν σε κοινά στοιχεία των παραδόσεων των δύο χωρών, με θεματικές σχετικές με τη θάλασσα και τη διατροφή.
Συζητήθηκε, ακόμη, η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας των δύο χωρών για θέματα παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών.
Σημειώνεται ότι η κα Μενδώνη έχει απευθύνει πρόσκληση στον Υπουργό Πολιτισμού του Κατάρ Σεϊχη Abdulrahman bin Hamad Al Thani να επισκεφθεί την Ελλάδα στις αρχές του επόμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης