Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για τον 29χρονο που βρέθηκε απαγχονισμένος στο ΑΤ Ομονοίας

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για τον 29χρονο που βρέθηκε απαγχονισμένος στο ΑΤ Ομονοίας
Κλήθηκαν στο σημείο ιατροδικαστής και συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών
Σχετικά Άρθρα
Ανακοίνωση σχετικά με τον 29χρονο από το Μπαγκλαντές που βρέθηκε σήμερα 1/10 το πρωί απαγχονισμένος σε κρατητήριο του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας, εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.).
«Πρωινές ώρες σήμερα, στον χώρο των κρατητηρίων του Αστυνομικού Τμήματος Ομόνοιας, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ίδιας Υπηρεσίας απαγχονισμένος αλλοδαπός κρατούμενος.
Ο αλλοδαπός είχε συλληφθεί το προηγούμενο βράδυ (30-09-2024) για πρόκληση φθορών σε περιπολικό όχημα.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και σχηματίζεται δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ στον χώρο έχουν κληθεί ιατροδικαστής και συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.
Σημειώνεται, ότι ο ανωτέρω αλλοδαπός βρισκόταν στον χώρο των κρατητηρίων μαζί με ακόμα 11 κρατούμενους», σημειώνει η Αστυνομία.

ΣΥΡΙΖΑ: Νέο σοκ με νεκρό 29χρονο στο ΑΤ Ομόνοιας

Η είδηση του θανάτου ενός 29χρονου άντρα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας προκαλεί αναστάτωση και σοκ στην ελληνική κοινωνία, μόλις λίγες ημέρες μετά την τραγική απώλεια του 37χρονου στον Άγιο Παντελεήμονα, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας.
Οπως αναφέρει ο βουλευτής, «οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβησαν αυτά τα περιστατικά είναι απλώς απαράδεκτες.
Η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη και κανείς δεν θα πρέπει να χάνει τη ζωή του μέσα σε κρατικούς θεσμούς, που έχουν την υποχρέωση να προστατεύουν και να διαφυλάσσουν την ασφάλεια των πολιτών. Οι θάνατοι αυτοί αναδεικνύουν μια σοβαρή κρίση εμπιστοσύνης απέναντι στους θεσμούς και τους μηχανισμούς της αστυνομίας.
Απαιτούμε άμεσες και διαφανείς έρευνες για τις συνθήκες των θανάτων αυτών, καθώς και για τις πρακτικές που εφαρμόζονται εντός των αστυνομικών τμημάτων. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι παρόμοια περιστατικά δεν θα επαναληφθούν, διασφαλίζοντας τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια όλων των κρατουμένων.
Είναι επιτακτική ανάγκη να επανεξετάσουμε τις διαδικασίες κράτησης και τις συνθήκες στις οποίες διαβιούν οι κρατούμενοι. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη στην αστυνομία και για την ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας.
Η κοινωνία αξίζει απαντήσεις και ευθύνες. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν αυτά τα γεγονότα αδιάφορα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης