Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξάρθρωση κυκλώματος διαφθοράς στην Κέρκυρα - Εμπλέκονται 4 εφοριακοί και 1 λογιστής - Χατζηδάκης: Δεν συμβιβαζόμαστε!

Εξάρθρωση κυκλώματος διαφθοράς στην Κέρκυρα - Εμπλέκονται 4 εφοριακοί και 1 λογιστής - Χατζηδάκης: Δεν συμβιβαζόμαστε!

Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από φορολογούμενους, προκειμένου να τους παρέχουν διευκολύνσεις

Σχετικά Άρθρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση στην Κέρκυρα για τη σύλληψη μελών κυκλώματος διαφθοράς, μετά τον σχηματισμό σχετικής δικογραφίας από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ.
Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, έχουν συλληφθεί τέσσερις εφοριακοί και ένας λογιστής, ενώ πραγματοποιούνται κατ' οίκον έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι εφοριακοί φέρονται να προσέγγιζαν -μέσω του λογιστή- φορολογουμένους, οι οποίοι είτε είχαν φορολογικά χρέη είτε είχαν επιστροφές από την εφορία και αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να τους παρέχουν διευκολύνσεις.
Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα (11/10/2024) ενώπιων του εισαγγελέα.

Χατζηδάκης: Κανένας συμβιβασμός

Με αφορμή την υπόθεση, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, έκανε την εξής δήλωση: «Όπως φάνηκε και στη γνωστή, δυσάρεστη υπόθεση της Χαλκίδας πριν από μερικούς μήνες το Υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να χαριστεί σε οποία φαινόμενα διαφθοράς στις υπηρεσίες που εποπτεύει. Η ΑΑΔΕ αντέδρασε πολύ γρήγορα τότε, αντέδρασε αποφασιστικά και τώρα, στην Κέρκυρα.
Ας το καταλάβουν όλοι: Οι φορολογούμενοι έχουν  την απαίτηση από εμάς να είμαστε δίκαιοι και αποτελεσματικοί. Ακόμα όμως περισσότερο δεν ανέχονται φαινόμενα διαφθοράς. Κάνουμε κάθε μέρα ότι μπορούμε για να ανταποκριθούμε σε αυτήν την εύλογη απαίτηση τους. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά!».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης