Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνεχίζεται το μυστήριο στον Γράμμο – Μετά τις αντιδράσεις αυτοδιοίκησης και κόσμου, ο στρατός σταμάτησε τις εργασίες – Απαιτούνται απαντήσεις

Συνεχίζεται το μυστήριο στον Γράμμο – Μετά τις αντιδράσεις αυτοδιοίκησης και κόσμου, ο στρατός σταμάτησε τις εργασίες – Απαιτούνται απαντήσεις

Πέπλο μυστηρίου και… ομίχλης γύρω από την ύποπτη διάνοιξη δρόμου στον Γράμμο

Σχετικά Άρθρα
Η ανάγκη να δοθούν άμεσες, πειστικές και ξεκάθαρες απαντήσεις για τον δρόμο που ανοίγεται στην αλπική ζώνη του Γράμμου είναι επιβεβλημένη.
Κι αυτό γιατί όσο οι μέρες περνούν η ομίχλη στο ιστορικό βουνό πέφτει βαριά και πέρα από την Περιφέρεια Ηπείρου καλύπτει υπηρεσίες, στρατό και υπουργεία!
Το ενδεχόμενο να γίνεται η διάνοιξη του συγκεκριμένου δρόμου με πρωτοβουλία του στρατού και εντός της ζώνης των 500 μέτρων από τα σύνορα απομακρύνεται.
Ο ισχυρός ότι ο δρόμος κατασκευάζεται με απαίτηση του ΓΕΣ και μάλιστα με έγγραφο… εμπιστευτικό προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου απομακρύνεται και μάλιστα πολύ..
Κι αυτό γιατί ο στρατός μηχάνημα του οποίου εργαζόταν από την πλευρά της Καστοριάς και της περιοχής της Γράμμουστας από την Τετάρτη (/10/2024) διέκοψε τις εργασίες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διακοπή είναι αποτέλεσμα του εγγράφου που απέστειλε προς το Γενικό Επιτελείο ο Δήμαρχος Νεστορίου.
Οι εργασίες δεν έχουν επαναληφθεί εδώ και δύο ημέρες στην περιοχή ενώ κάτοικοι τονίζουν ότι ο συγκεκριμένος δρόμος απέχει περίπου τέσσερα χιλιόμετρα από την οριογραμμή και δεν βρίσκεται εντός της ζώνης των 500 μέτρων που ελέγχεται από τον στρατό.

Καμία αδειοδότηση

Το δεύτερο στοιχείο που προκαλεί προβληματισμό είναι το γεγονός της ανάθεσης που έγινε από την Περιφέρεια Ηπείρου για την κατασκευή του δρόμου από την πλευρά της Ηπείρου.
Προφανώς αν το ΓΕΣ είχε στα σχέδια του για οποιονδήποτε λόγο την κατασκευή του δρόμου θα μπορούσε να επιχειρήσει με τα δικά του μηχανήματα ώστε να τον ολοκληρώσει.
Για την συγκεκριμένη διάνοιξη δεν υπάρχει καμία αδειοδότηση από καμιά υπηρεσία.
Οι δασικές υπηρεσίες της Ηπείρου –ανεπίσημα προς το παρόν- ισχυρίζονται ότι πρόκειται για βελτίωση υφιστάμενου δρόμου..
Υφιστάμενου δρόμου όμως μόνο στους χάρτες και τα χαρτιά από τα τέλη της δεκαετίας του 1940!!!
Από τότε έχουν αλλάξει πολλά και κυρίως ο τρόπος επέμβασης σε περιοχές Natura.
Τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Περιβάλλοντος έχουν και τον τρόπο και τον μηχανισμό να δώσουν άμεσες και επίσημες απαντήσεις όπως οφείλει να συμβαίνει σε ένα ευνομούμενο κράτος.
Θα το κάνουν όμως;
Γιατί κάτι πολύ βρώμικο διαφαίνεται πίσω από την υπόθεση… του Γράμμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης