Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σοκ - Απάτη «καρουζέλ» κατά του Δημοσίου από επιχειρηματία και πρώην πολιτικό

Σοκ - Απάτη «καρουζέλ» κατά του Δημοσίου από επιχειρηματία και πρώην πολιτικό
Υπάρχει ξεχωριστή αναφορά και σε εν ενεργεία αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος φέρεται να είχε προνομιακή σχέση με τον εν λόγω επιχειρηματία
Άλλη μια μείζονος σημασίας υπόθεση απάτης έρχεται στο φως της δημοσιότητας, με πρωταγωνιστές έναν επιχειρηματία, έναν πρώην πολιτικό, αλλά κι έναν αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ στη Βόρεια Ελλάδα.
Η απάτη τύπου «καρουζέλ» εκτιμάται ότι ζημίωσε το Δημόσιο με 35 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το 350 σελίδων πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, το οποίο βρίσκεται ήδη στα χέρια του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Σημειωτέον ότι η εν λόγω υπόθεση προσιδιάζει στο κύκλωμα που εμπλέκονται περισσότερα από 140 άτομα με εγκέφαλο ιδιοκτήτη αθηναϊκής ομάδας της Super League 2.
Όπως προκύπτει από ρεπορτάζ της Καθημερινής, επιχειρηματίας σε συνεργασία με συγγενικό του πρόσωπο διαχειρίζονταν εταιρείες-φαντάσματα σε Ελλάδα, Βουλγαρία και άλλες χώρες πραγματοποιώντας εικονικές συναλλαγές και είτε εισπράττοντας ΦΠΑ που δεν δικαιούνταν είτε δεν κατέβαλαν φόρο.
Στο σχετικό πόρισμα φέρεται να επισημαίνεται, ακόμη, ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε πάρει δάνεια από την τράπεζα που διοικούσε άλλος εμπλεκόμενος, πρώην πολιτικός και βουλευτής, χωρίς να πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις.
Ως αντάλλαγμα, σημειώνει το δημοσίευμα, ο επιχειρηματίας μεσολάβησε για νομιμοποίηση ποσού ύψους 2 εκατ. ευρώ που είχε εισπράξει το στέλεχος τράπεζας και πρώην πολιτικός.
Επισημαίνεται ότι υπάρχει ξεχωριστή αναφορά και σε εν ενεργεία αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος φέρεται να είχε προνομιακή σχέση με τον εν λόγω επιχειρηματία.
Ο εν λόγω αξιωματικός φέρεται να είχε βεβαιώσει σε αρκετές περιπτώσεις το γνήσιο της υπογραφής για λογαριασμό του επιχειρηματία.
Τέλος, η εφημερίδα τονίζει ότι η Αρχή για το Ξέπλυμα δεν έχει προχωρήσει, ακόμη, στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία, κόντρα στην συνήθη πρακτική.

ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης