Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Οι απάτες στοιχειώνουν την αγορά των κρυπτονομισμάτων

Οι απάτες στοιχειώνουν την αγορά των κρυπτονομισμάτων
Παραπληροφόρηση για την κρυπτογράφηση "σχεδόν σε καθημερινή βάση".
Οι απάτες συνεχίζουν να στοιχειώνουν την αγορά των κρυπτονομισμάτων, υποβοηθούμενες από την τεχνητή νοημοσύνη και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα με το Bloomberg, oι παρατηρητές της βιομηχανίας βλέπουν παραπληροφόρηση για την κρυπτογράφηση "σχεδόν σε καθημερινή βάση".
Όταν ο Jakob-Moritz Eberl έκανε κλικ σε έναν σύνδεσμο που οδηγούσε στον ιστότοπο μιας εταιρείας κρυπτογράφησης, έμεινε έκπληκτος με αυτό που είδε: το ίδιο του το πρόσωπο να τον κοιτάζει.
Η φωτογραφία του Eberl εμφανιζόταν με το όνομα "Mason Jones" και τον τίτλο "Senior Blockchain Engineer" ως ένας από τους έξι άνδρες που ο ιστότοπος ισχυριζόταν ότι ανήκαν στην ομάδα πίσω από την InfinityStakeChain.
Ένας σχεδόν διπλός ιστότοπος για μια πλατφόρμα που ονομάζεται FlexyStakes χρησιμοποίησε τις ίδιες φωτογραφίες πάνω από διαφορετικά ονόματα, προσδιορίζοντας τον Eberl ως "Noel Brennan". Ο Eberl, ένας κοινωνικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης που δεν κατέχει καν κρυπτονομίσματα, δεν είχε ιδέα γιατί η φωτογραφία του βρισκόταν στους ιστότοπους.
"Δεν σχετίζομαι με την κρυπτογράφηση", δήλωσε σε συνέντευξή του.
"Δεν παρακολουθώ την κρυπτογράφηση.
Οφείλω να πω ειλικρινά ότι ακόμη δεν καταλαβαίνω πλήρως την αγορά των crypto», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζονται οι απάτες

Όταν ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της FTX Sam Bankman-Fried πήγε στη φυλακή μετά την καταδίκη του για κατηγορίες απάτης νωρίτερα φέτος, πολλοί στον κλάδο  ανέπνευσαν με ανακούφιση που ο κλάδος μπορούσε να γυρίσει σελίδα μετά από χρόνια σκανδάλων.
Ωστόσο, οι απάτες εξακολουθούν να στοιχειώνουν την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων και υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν αναζωπυρωθεί και πάλι εν μέσω της φετινής ανάκαμψης της αγοράς.
Δεν είναι μόνο τα ψεύτικα headshots και οι παραπλανητικοί ιστότοποι: Οι απατεώνες έχουν προσπαθήσει να προσποιηθούν νομιμότητα με ψευδή δελτία Τύπου σχετικά με χρηματοδοτήσεις επιχειρηματικού κεφαλαίου και ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με συνεργασίες με γίγαντες του κλάδου.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ψευδείς πληροφορίες διέρρευσαν σε αξιόπιστες πηγές δεδομένων του κλάδου.
Τόσο η InfinityStakeChain όσο και η FlexyStakes εξέδωσαν δελτία Τύπου που δημοσιεύτηκαν σε τηλεγραφικές υπηρεσίες, τοπικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους και το Yahoo! Finance, υποστηρίζοντας ότι είχαν συγκεντρώσει 12 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές με επικεφαλής το Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης στον κόσμο.
Στις ιστοσελίδες τους, ισχυρίζονται επίσης ότι έχουν συνεργασίες με άλλα μεγάλα ονόματα του κλάδου, όπως οι Polygon, Avalanche, dydx και Fantom. Η Binance και οι υπόλοιπες επιβεβαίωσαν στο Bloomberg ότι δεν είχαν ποτέ συνεργαστεί με καμία από αυτές τις startups.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης