Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Εκτόξευση για Bitcoin - Οι αγορές αναμένουν νίκη του Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

tags :
Εκτόξευση για Bitcoin - Οι αγορές αναμένουν νίκη του Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ
Οι αγορές αναμένουν νίκη του Donald Trump
Σχετικά Άρθρα
Σε υψηλό δύο εβδομάδων έφτασε το Bitcoin, καθώς οι αγορές στοιχημάτων έδειξαν αυξημένες πιθανότητες νίκης του φιλικού προς τα κρυπτονομίσματα υποψηφίου Donald Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
Η αξία του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο, του bitcoin, σημείωνε άνοδο περίπου 4% στα 62.462,46 δολάρια, σύμφωνα με το CoinGecko. Το ράλι ακολουθεί την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου Trump το Σάββατο.
«Υπάρχει ένας "παραλληλισμός" με τον πυροβολισμό του προέδρου Reagan το 1981», παρόλο που εκείνη δεν ήταν χρονιά εκλογών, δήλωσε ο Ben Emons, επικεφαλής επενδύσεων στην FedWatch Advisors. «Μετά το περιστατικό, η δημοτικότητα του Reagan εκτοξεύθηκε κατακόρυφα εν μέσω μιας ύφεσης διπλού φάσματος. Ο S&P 500, ωστόσο, έπεσε 9% στη συνέχεια λόγω της οικονομικής δυσφορίας. Αλλά στην τρέχουσα ισχυρή οικονομία, η δημοτικότητα του πρώην προέδρου Trump πιθανότατα θα εκτοξευθεί στα ύψη και θα επηρεάσει θετικά τις αγορές».
Οι επενδυτές δήλωσαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι ανέμεναν να λάβουν ώθηση οι λεγόμενες «συναλλαγές νίκης του Trump». Αυτές οι συναλλαγές διευρύνθηκαν και περιλάμβαναν διάφορες μετοχές κρυπτογράφησης, όπως η Coinbase Global και η εταιρεία εξόρυξης Riot Platforms, οι οποίες σημείωσαν άνοδο 4,5% και 5,25% αντίστοιχα στις συναλλαγές πριν από την έναρξη της αγοράς.
Ο Trump δεν έχει ακόμη διατυπώσει λεπτομερείς προτάσεις σχετικά με τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων, αλλά ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος θεωρείται πλέον σε γενικές γραμμές υποστηρικτής του τομέα - παρά τον σκεπτικισμό του παρελθόντος.
Η προεκλογική εκστρατεία του Trump άρχισε να δέχεται δωρεές από τη βιομηχανία κρυπτογράφησης τον Μάιο και τα μηνύματά του έχουν γίνει όλο και πιο θετικά για το μέλλον αυτών των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Έχει επίσης προσπαθήσει να τοποθετηθεί έναντι των Δημοκρατικών που τάσσονται υπέρ της χαλιναγώγησης του τομέα, όπως η γερουσιαστής Elizabeth Warren.
Ο Trump πρόκειται να μιλήσει σε ένα σημαντικό ετήσιο συνέδριο για το bitcoin αργότερα αυτόν τον μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης