Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ρωσία: «Πράσινο φως» για την νόμιμη εξόρυξη κρυπτονομισμάτων

Ρωσία: «Πράσινο φως» για την νόμιμη εξόρυξη κρυπτονομισμάτων
Προβλέπονται μέτρα για τον έλεγχο της κυκλοφορίας κρυπτονομισμάτων προκειμένου να αποκλειστεί η πιθανότητα χρήσης για «ξέπλυμα» χρήματος, χρηματοδότηση της τρομοκρατίας ή άλλων εγκλημάτων
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσική Δούμα ενέκρινε το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της εξόρυξης (mining) κρυπτονομισμάτων, το οποίο υποβλήθηκε τον Νοέμβριο του 2022 και η αναθεωρημένη έκδοσή του υποβλήθηκε στην κάτω Βουλή του ρωσικού Κοινοβουλίου τον Απρίλιο του 2024.
Οι απαιτήσεις για τις δραστηριότητες των φυσικών και νομικών προσώπων που ασχολούνται με την εξόρυξη ψηφιακών νομισμάτων θα καθοριστούν από τη ρωσική κυβέρνηση μαζί με την Τράπεζα της Ρωσίας. 
Σημειώνεται πως μόνο οι ρωσικές νομικές οντότητες και μεμονωμένοι επιχειρηματίες, θα έχουν το δικαίωμα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. 
Επιπλέον, προβλέπονται ορισμένα μέτρα για τον έλεγχο της κυκλοφορίας κρυπτονομισμάτων προκειμένου να αποκλειστεί η πιθανότητα χρήσης για «ξέπλυμα» χρήματος, χρηματοδότηση της τρομοκρατίας ή άλλων εγκλημάτων.
Ήδη από το 2022, ο πρόεδρος Vladimir Putin μετά την πρόταση που είχε κάνει πρόσφατα η Κεντρική Τράπεζα να απαγορευθεί η κυκλοφορία και η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, όπως και οι συναλλαγές με την χρήση κρυπτονομισμάτων στην Ρωσία, είχε δηλώσει η Ρωσία έχει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στον τομέα της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων και έδωσε εντολή στη ρωσική κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα να καταλήξουν σε ενιαία άποψη σχετικά με τις ρυθμίσεις που αφορούν τα κρυπτονομίσματα και να υποβάλουν εν συνεχεία έκθεση σχετικά με το αποτέλεσμα των μεταξύ τους διαβουλεύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης