Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Μπορούν οι ενέσεις ρευστότητας της Κίνας να βοηθήσουν το Bitcoin;

tags :
Μπορούν οι ενέσεις ρευστότητας της Κίνας να βοηθήσουν το Bitcoin;
Η αγορά κρυπτονομισμάτων βρίσκεται σε μια ευαίσθητη φάση

Η πρόσφατη οικονομική δραστηριότητα από την Κίνα και συγκεκριμένα οι ενέσεις ρευστότητας της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας (PBOC), έχουν δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις στην παγκόσμια αγορά κρυπτονομισμάτων. Η Κίνα ετοιμάζεται να εισάγει σημαντική ρευστότητα στην οικονομία της, κίνηση που θα μπορούσε να δώσει ώθηση στο Bitcoin (BTC) και σε άλλα κρυπτονομίσματα.

Η προσδοκία αυτή, βασίζεται κυρίως στην ιστορική πρακτική της PBOC να αυξάνει τη ρευστότητα κάθε Αύγουστο, με παλαιότερες κινήσεις να πραγματοποιούνται στις 11 Αυγούστου 2020, στις 31 Αυγούστου 2021 και 2022, και στις 28 Αυγούστου 2023.

Αγορά Meme Games

Τι να περιμένουμε στην τιμή του Bitcoin;

Η αγορά κρυπτονομισμάτων βρίσκεται σε μια ευαίσθητη φάση, με το Bitcoin να περνά από μια φάση συσσώρευσης μετά το halving. Αυτή η φάση είναι κρίσιμη καθώς συνήθως προηγείται ενός μεγάλου bull run, και τα ιστορικά δεδομένα δείχνουν ότι όταν η PBOC αυξάνει τη ρευστότητα, οι τιμές των κρυπτονομισμάτων τείνουν να εκτοξεύονται.

Το 2024 φαίνεται να ακολουθεί την τάση αυτή, με την Κίνα να περιμένει πιθανόν την απόφαση της Federal Reserve των ΗΠΑ για τα επιτόκια, πριν εντείνει τις ενέργειες της. Αν η Fed κόψει τα επιτόκια στις 18 Σεπτεμβρίου, η παγκόσμια ρευστότητα θα μπορούσε να αυξηθεί σημαντικά, δίνοντας ώθηση τόσο στο Bitcoin όσο και στα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα της αγοράς.

Τεχνικές ενδείξεις και προοπτικές για το Bitcoin

Παρά τις πρόσφατες πτώσεις στην τιμή του, το Bitcoin διατηρεί μια ισχυρή τεχνική θέση, με αρκετές ενδείξεις να δείχνουν μια επικείμενη ανοδική πορεία. Ένα από τα πιο σημαντικά τεχνικά σημεία είναι το "double bottom" που σχηματίζεται κάτω από τον EMA 200 ημερών στο διάγραμμα του Bitcoin. Αυτή η τεχνική ένδειξη συνήθως σηματοδοτεί το τέλος μιας πτωτικής τάσης και την αρχή μιας νέας ανοδικής πορείας. Επιπλέον, η αναμονή για την ενίσχυση της ρευστότητας από την Κίνα ενισχύει ακόμη περισσότερο τις προοπτικές για άνοδο.

 

Η αγορά παρουσιάζει επίσης αυξημένη δραστηριότητα συσσώρευσης, με τις διευθύνσεις Bitcoin να δείχνουν μικρή κινητικότητα, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι επενδυτές κρατούν τα νομίσματά τους αναμένοντας μια άνοδο. Οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς, όπως οι θεσμικοί επενδυτές, φαίνεται να προετοιμάζονται για την επόμενη ανοδική φάση, με πολλές εντολές αγοράς να τοποθετούνται στα βασικά επίπεδα στήριξης.

Ωστόσο, πέρα από το Bitcoin, αρκετά αισιόδοξες είναι και οι ενδείξεις για κάποια νέα κρυπτονομίσματα. Ειδικότερα, κάποια καινοτόμα έργα τα οποία βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της προπώλησης, ετοιμάζονται να σημειώσουν μια εντυπωσιακή πορεία στον χώρο των crypto.

Σε ποια νέα κρυπτονομίσματα αξίζει να επενδύσει κάποιος τώρα;

Σε αυτή την περίοδο αναμονής για την επόμενη μεγάλη κίνηση του Bitcoin, οι περισσότεροι επενδυτές εξετάσουν νέες επενδυτικές ευκαιρίες σε ανερχόμενα κρυπτονομίσματα με υψηλές προοπτικές. Δύο από τις δημοφιλέστερες επιλογές είναι τα meme coins Meme Games και Pepe Unchained.

Meme Games ($MGMES)

Το Meme Games είναι ένα νέο και καινοτόμο κρυπτονόμισμα που συνδυάζει την κουλτούρα των memes με τον χώρο των παιχνιδιών. Η προπώληση του κρυπτονομίσματος $MGMES που ήδη προσελκύει μεγάλο ενδιαφέρον, επιτρέπει στους συμμετέχοντες να πάρουν μέρος σε ένα παιχνίδι τύπου Ολυμπιακών Αγώνων. 

Συγκεκριμένα, η ιδιαιτερότητα του Meme Games έγκειται στην ικανότητά του να συνδυάζει τη διασκέδαση με τις προοπτικές κέρδους, κάτι που το καθιστά ελκυστικό για επενδυτές που αναζητούν νέα και πολλά υποσχόμενα έργα. Δεν θα αναλύσουμε περισσότερα για το κρυπτονόμισμα αυτό, αφού μπορείτε να βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στο άρθρο μας «Το κρυπτονόμισμα των Ολυμπιακών Αγώνων, Meme Games συγκεντρώνει 300.000$ στην προπώληση»

Αγορά Meme Games

Pepe Unchained ($PEPU)

Το Pepe Unchained αποτελεί ένα επίσης από τα καλύτερα meme coins για το 2024, το οποίο έχει ήδη προσελκύσει την προσοχή της αγοράς με την επιτυχημένη προπώλησή του. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή, τα κεφάλαια του έργου έχουν ξεπεράσει τα 8,2 εκατομμύρια δολάρια. Στόχος του $PEPU είναι να δημιουργήσει ένα Layer-2 blockchain, προσφέροντας εξαιρετικά γρήγορες και φθηνές συναλλαγές. 

Αυτή η τεχνολογία το καθιστά ένα από τα πιο υποσχόμενα κρυπτονομίσματα στην αγορά, ειδικά για επενδυτές που προτιμούν τα meme coins με χρησιμότητα. Μάλιστα, σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές του χώρου, η αγορά Pepe Unchained μπορεί να μετατραπεί σε μία από τις πιο αποδοτικές επενδύσεις, με κέρδη έως και 100x.

Αγορά Pepe Unchained

Δήλωση αποποίησης ευθυνών

Το παρόν άρθρο παρέχεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς. Αποτελεί προσωπική άποψη του γράφοντος και δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε τίτλου, προϊόντος, υπηρεσίας ή επένδυσης.

Οι πληροφορίες δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης