Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Οπαδοί του Bitcoin στο επιτελείο του Donald Trump για τον Λευκό Οίκο – Τα πρόσωπα και η πολιτική για τα cryptos

Οπαδοί του Bitcoin στο επιτελείο του Donald Trump για τον Λευκό Οίκο – Τα πρόσωπα και η πολιτική για τα cryptos
Μέσω των τελευταίων διορισμών του στην ομάδα μετάβασης, ο πρώην πρόεδρος Donald Trump έδειξε ξεκάθαρα την υποστήριξή του στα κρυπτονομίσματα - Η ομάδα περιλαμβάνει αρκετούς εξέχοντες υποστηρικτές του Bitcoin
Στις 16 Αυγούστου, ο Donald Trump ανακοίνωσε ότι δύο βασικοί χρηματοδότεςτης εκστρατείας του για την επιστροφή του στο Λευκό Οίκο θα συμπροεδρεύσουν τη μεταβατική ομάδα του.
Συμπρόεδροι είναι ο Howard Lutnick, Διευθύνων Σύμβουλος της Cantor Fitzgerald και γνωστός υπέρμαχος του Bitcoin και των stablecoins, και η Linda McMahon, συνιδρυτής του WWE.
Ο Trump τοποθέτησε, επίσης, τον υποψήφιό του για αντιπρόεδρο, γερουσιαστή JD Vance, έναν εξέχοντα επενδυτή στο Bitcoin, και τους γιους του που είναι υπέρ των κρυπτονομισμάτων—Eric και Donald Jr.—ως επίτιμους συμπροέδρους της ομάδας.
Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα περιλαμβάνει από τουλάχιστον τέσσερα άτομα που είναι ένθερμοι υποστηρικτές της αναδυόμενης βιομηχανίας και του νέου νομισματικού καθεστώτος.
Ο πρωταρχικός ρόλος της μεταβατικής ομάδας είναι να θέσει τις βάσεις για τη νέα διοίκηση.
Θα επικεντρωθούν στον έλεγχο των υποψηφίων για πολιτικούς διορισμούς και στην ανάπτυξη πολιτικών.
Η κοινότητα κρυπτογράφησης βλέπει αυτή την ομάδα ως σημαντική νίκη για τον κλάδο.
Τα ενδιαφερόμενα μέρη του κλάδου επεσήμαναν ότι η παρουσία του Lutnick είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα για τον κλάδο της κρυπτογράφησης.
«Η συμπερίληψη του Howard Lutnick είναι τεράστια υπόθεση για τη αγορά των cryptos.
Ο ίδιος ενημέρωσε προσωπικά τη Διάσκεψη των Ρεπουμπλικανών της Βουλής πέρυσι για τα stablecoins και είναι ένας μεγάλος “ταύρος” στον τομέα.

Τα Cryptos έχουν γίνει σημαντικό μέρος της επερχόμενης εκλογικής περιόδου.
Έτσι, η ανακοίνωση του Trump πυροδότησε συγκρίσεις μεταξύ της ομάδας του και της αντιπροέδρου Kamala Harris εντός της κοινότητας κρυπτογράφησης.
Ενώ ο Trump έχει εκφράσει την υποστήριξή του για τα ψηφιακά νομίσματα, η στάση της αντιπροέδρου Kamala Harris παραμένει ασαφής.
Η κοινότητα των Cryptos εικάζει ότι μπορεί να επιτείνει την αρνητική στάση της κυβέρνησης Biden.
Οι εικασίες τους βασίζονται στο γεγονός ότι στο επιτελείο της δεν διάκεινται φιλικά προς τον κλάδο.
Πράγματι, ο Grieve επεσήμανε ότι η Harris περιβάλλεται από πρόσωπα όπως ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου, Brian Deese,, γνωστός στη βιομηχανία ως ο αρχιτέκτονας του «Chokepoint 2.0», μιας πρωτοβουλίας που θεωρείται ότι στοχεύει ρυθμιστικά τις εταιρείες κρυπτογράφησης.
Επιπλέον, η ομάδα της μπορεί να περιλαμβάνει επίσης τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου Bharat Ramamurti, Αναπληρωτή Διευθυντή του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου Bharat Ramamurti, τον υφυπουργό Οικονομικών Brian Nelson και τον Πρόεδρο της SEC Gary Gensler - όλοι επικριτές της βιομηχανίας.
Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, ο Faryar Shirzad, υπεύθυνος πολιτικής της Coinbase, πρότεινε ότι η Harris θα πρέπει να αμβλύνει την αντίθεση που έχει εκφράσει μεγάλο μέρος των συμβούλων της για τον κλάδο.
«Οι συμβουλοι διαμορφώνουν τελικά την πολιτική, επομένως είναι η κατάλληλη στιγμή για κάθε πλευρά να διευκρινίσει τα σήματα που στέλνει σχετικά με την πολιτική στον κλάδο της κρυπτογράφησης», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης