Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Το Δικαστήριο του Ντουμπάι αναγνωρίζει το Crypto ως έγκυρη πληρωμή μισθού – Αλλάζουν όλα στις οικονομικές συναλλαγές

Το Δικαστήριο του Ντουμπάι αναγνωρίζει το Crypto ως έγκυρη πληρωμή μισθού – Αλλάζουν όλα στις οικονομικές συναλλαγές

H απόφαση δημιουργεί επίσης ένα θετικό προηγούμενο που ενθαρρύνει την περαιτέρω ενσωμάτωση των ψηφιακών νομισμάτων στις καθημερινές οικονομικές συναλλαγές

Σχετικά Άρθρα
Σε μια σημαντική ενημέρωση της δικαστικής προσέγγισης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την κρυπτογράφηση, το Πρωτοδικείο του Ντουμπάι αναγνωρίζει τις πληρωμές μισθών σε κρυπτογράφηση ως έγκυρες βάσει συμβάσεων εργασίας.
Η Irina Heaver, συνεργάτης στη δικηγορική εταιρεία των ΗΑΕ NeosLegal, εξήγησε ότι η απόφαση στην υπόθεση με αριθμό 1739 του 2024 δείχνει μια αλλαγή από την προηγούμενη στάση του δικαστηρίου το 2023, όπου ένας παρόμοιος ισχυρισμός απορρίφθηκε επειδή το εμπλεκόμενο κρυπτογράφηση δεν είχε ακριβή αποτίμηση.
Ο Heaver πιστεύει ότι αυτό δείχνει μια «προοδευτική προσέγγιση» για την ενσωμάτωση των ψηφιακών νομισμάτων στο νομικό και οικονομικό πλαίσιο της χώρας.
Ο Heaver είπε ότι η υπόθεση αφορούσε έναν εργαζόμενο που υπέβαλε μήνυση ισχυριζόμενος ότι ο εργοδότης δεν είχε καταβάλει τους μισθούς του, άδικη αποζημίωση απόλυσης και άλλες παροχές.
Η σύμβαση εργασίας του εργάτη προέβλεπε μηνιαίο μισθό σε fiat και 5.250 σε μάρκες EcoWatt.
Η διαφωνία προέρχεται από την αδυναμία του εργοδότη να καταβάλει το συμβολικό μέρος του μισθού του εργαζομένου σε έξι μήνες.
Το 2023, το δικαστήριο αναγνώρισε τη συμπερίληψη των μαρκών EcoWatts στη σύμβαση.
Ωστόσο, δεν επέβαλε την πληρωμή σε κρυπτογράφηση, καθώς ο υπάλληλος απέτυχε να παράσχει μια σαφή μέθοδο για την αποτίμηση του νομίσματος με όρους fiat.
«Αυτή η απόφαση αντικατόπτριζε μια παραδοσιακή άποψη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για συγκεκριμένα στοιχεία όταν ασχολούμαστε με μη συμβατικές μορφές πληρωμής», είπε ο Heaver.
Ωστόσο, ο δικηγόρος είπε ότι το 2024, το δικαστήριο «έκανε ένα βήμα προς τα εμπρός», αποφασίζοντας υπέρ του εργαζομένου και διατάσσοντας την πληρωμή του κρυπτομισθού σύμφωνα με τη σύμβαση εργασίας χωρίς να το μετατρέψει.

Ο Heaver τόνισε:

«Αυτή η απόφαση αντικατοπτρίζει μια ευρύτερη αποδοχή των κρυπτονομισμάτων στις συμβάσεις εργασίας και υπογραμμίζει την αναγνώριση από το δικαστήριο της εξελισσόμενης φύσης των χρηματοοικονομικών συναλλαγών εντός της οικονομίας Web3».
Ο Heaver πρόσθεσε ότι η εξάρτηση του δικαστηρίου στον νόμο περί αστικών συναλλαγών των ΗΑΕ και στο Ομοσπονδιακό Διάταγμα Νο. 33 του 2021 και στις δύο αποφάσεις δείχνει τη συνεπή εφαρμογή των νομικών αρχών στον καθορισμό των μισθών
Σύμφωνα με τον Heaver, η απόφαση δημιουργεί επίσης ένα θετικό προηγούμενο που ενθαρρύνει την περαιτέρω ενσωμάτωση των ψηφιακών νομισμάτων στις καθημερινές οικονομικές συναλλαγές.
Ο δικηγόρος πιστεύει ότι αυτό ενθαρρύνει ένα πιο περιεκτικό και καινοτόμο επιχειρηματικό περιβάλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης