Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Bernstein: Εκτόξευση του bitcoin στα 90.000 δολ. (+59%) εάν εκλεγεί ο Trump

Bernstein: Εκτόξευση του bitcoin στα 90.000 δολ. (+59%) εάν εκλεγεί ο Trump
Το Bitcoin θα μπορούσε να σημειώσει τεράστια κέρδη αν ο Donald Trump κερδίσει τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Η κατοχή bitcoin μπορεί να είναι το τελευταίο παράδειγμα ενός «Trump trade» που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τεράστια κέρδη αν ο πρώην πρόεδρος επιστρέψει στον Λευκό Οίκο το επόμενο έτος.
Ειδικότερα, οι αναλυτές της Bernstein ανέφεραν σε ενημερωτικό τους σημείωμά ότι ο πρόσφατος εναγκαλισμός του Donald Trump με τη βιομηχανία κρυπτονομσμάτων υποδηλώνει ότι μια πιθανή κυβέρνηση υπό τον Trump θα είναι πολύ πιο φιλική προς τα ψηφιακά assets από ό,τι μια κυβέρνηση υπό τη Harris.
«Τα κρυπτονομίσματα είναι η σπάνια περίπτωση, όπου η διαφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να καθορίσει τη μοίρα του κλάδου», δήλωσε ο αναλυτής της Bernstein, Gautam Chhugani.

Η στροφή του Trump προς τα κρυπτονομίσματα

Η αυξανόμενη φιλική διάθεση του Trump προς τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων ήταν μια πολυετής εξέλιξη.
Ο Trump μίλησε στο συνέδριο Bitcoin τον Ιούλιο με μια 45λεπτη ομιλία και έκτοτε έχει μιλήσει για την πολιτική κρυπτονομισμάτων σχεδόν σε κάθε ομιλία του. Έχει επίσης κυκλοφορήσει αρκετές συλλογές NFT τα τελευταία δύο χρόνια.
Στο Bitcoin Conference, ο Trump δήλωσε ότι θα παρουσιάσει ένα σχέδιο «για να διασφαλίσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα γίνουν η πρωτεύουσα κρυπτογράφησης του πλανήτη και η υπερδύναμη του Bitcoin στον κόσμο».

Η εκτόξευση του bitcoin

Ο Chhugani προέβλεψε ότι το bitcoin θα μπορούσε να εκτιναχθεί σε νέα υψηλά επίπεδα αργότερα φέτος, εάν ο Trump κερδίσει τις εκλογές, με το κρυπτονόμισμα να διαπραγματεύεται ενδεχομένως σε ένα εύρος 80.000- 90.000 δολαρίων μέχρι τον Δεκέμβριο. Αυτό αντιπροσωπεύει δυνητική άνοδο έως και 59% με βάση τα τρέχοντα επίπεδα των 56.539 δολαρίων. Το Bitcoin έφτασε στο αποκορύφωμά του λίγο κάτω από τα 74.000 δολάρια τον Μάρτιο.
Όσον αφορά το γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη ανοδική δυναμική για το bitcoin αν ο Trump κερδίσει το Νοέμβριο, ο Chhugani υποστήριξε ότι ένα θετικό ρυθμιστικό περιβάλλον για τα κρυπτονομίσματα δεν έχει ακόμη προεξοφληθεί στην αγορά.
«Με ισχυρές ρυθμιστικές προκλήσεις, η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση δεν είδε συμμετοχή από ιδρύματα και τράπεζες, για την κατασκευή χρηματοοικονομικών προϊόντων βασισμένων στο blockchain», εξήγησε ο Chhugani. Και πρόσθεσε: «Ένα θετικό ρυθμιστικό περιβάλλον θα αφαιρέσει τον πολιτικό κίνδυνο για τη συμμετοχή χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και τραπεζών, αφαιρώντας έτσι το μειονέκτημα για τα ψηφιακά assets να ανταγωνιστούν τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία για θεσμικές ροές».
Σύμφωνα με το σημείωμα, η χαλάρωση των κανονισμών για τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσε να ωθήσει την καινοτομία στον τομέα και να επαναφέρει τους χρήστες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης