Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ολική ανατροπή σε οικονομία και επενδύσεις από τα cryptos - Ένας στους τέσσερις Αμερικανούς κάτοχος bitcoin

Ολική ανατροπή σε οικονομία και επενδύσεις από τα cryptos  - Ένας στους τέσσερις Αμερικανούς κάτοχος bitcoin
Ο «χάρτης» των κατόχων bitcoin στις ΗΠΑ – Τι προσδοκούν οι Αμερικανοί όσον αφορά το ρυθμιστικό πλαίσιο και τις οικονομικές εξελίξεις
Mια κυκλική σφυγμομέτρηση από την Unchained, μία εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για το Bitcoin, τεκμηριώνει μια εκπληκτική και διαχρονικά αύξηση της ιδιοκτησίας κρυπτονομισμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες - το κορυφαίο κρυπτονόμισμα σταδιακά γίνεται μέρος της πραγματικής οικονομίας.
Η μελέτη, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 400 Αμερικανοί επενδυτές ηλικίας 18 έως 78 ετών, αποκάλυψε ότι ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού έχει υιοθετήσει το Bitcoin, με έναν στους τέσσερις Αμερικανούς (25%) να είναι πλέον ιδιοκτήτης του κορυφαίου κρυπτονομίσματος.
Αυτό μεταφράζεται στο γεγονός ότι ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού – ενδεχομένως δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι – έχει έστω και κάποιο μερίδιο στο κορυφαίο σε αξία και πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα στον κόσμο.
Η σφυγμομέτρηση επιβεβαίωσε τα πορίσματα της προηγούμενης που διεξήχθη τον Νοέμβριο του 2023 ενώ καταγράφηκαν οι θετικές επιεδράσεις των δηλώσεων του πρώην Προέδρου Donald Trump ότι εφόσον εκλεγεί στις εκλογές του Νοεμβρίου θα κάνει τις ΗΠΑ πρωτεύουσα της κρυπτογράφησης και θα υποχρεώσει τη Federal Reserve να διαθέτει συναλλαγματικά διαθέσιμα στο κορυφαίο κρυπτονόμισμα.

Η άνοδος της χρήσης των κρυπτονομισμάτων όπως οι διαδικτυακές πλατφόρμες FreeCash.com όπου μπορούν οι χρήστες να κερδίσουν κλάσματα κρυπτονομισμάτων (και μετρητά!) για την δράσεις όπως παιχνίδια ή έρευνες, μπορεί να συμβάλλει στον αυξανόμενο αριθμό των κατόχων Bitcoin.
Οι επενδυτές παίρνουν το προβάδισμα: Η έρευνα υπογραμμίζει περαιτέρω ένα υψηλότερο ποσοστό ιδιοκτησίας μεταξύ εκείνων με υπάρχοντες επενδυτικούς λογαριασμούς.
Η Unchained ορίζει τους «επενδυτές» ως άτομα μεταξύ 18 και 78 ετών που διαθέτουν τουλάχιστον έναν επενδυτικό λογαριασμό.
Μεταξύ αυτής της ομάδας, το ποσοστό ιδιοκτησίας εκτινάσσεται σε ένα σημαντικό 55%, υποδηλώνοντας μια έντονη όρεξη για Bitcoin στην επενδυτική κοινότητα.
Τι οδηγεί στην άνοδο; Η μελέτη εμβαθύνει στους παράγοντες που επηρεάζουν αυτή την αύξηση της ιδιοκτησίας Bitcoin.

Οι αιτίες της διαχρονικής τάσης

Είναι ενδιαφέρον ότι ένας βασικός μοχλός φαίνεται να είναι η επιθυμία για αυξημένη κανονιστική σαφήνεια γύρω από τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία - δηλαδή ένα σαφές νομικό καθεστώς.
Πάνω από το 40% των σημερινών κατόχων Bitcoin και το 35% των μη κατόχων ανέφεραν αυτόν τον παράγοντα ως σημαντικό.
Αυτό υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι νιώθουν πιο άνετα να επενδύσουν στο Bitcoin καθώς οι κυβερνήσεις θεσπίζουν σαφέστερους κανονισμούς για την αγορά κρυπτονομισμάτων.
Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει είναι η έγκριση Bitcoin Spot Exchange-Traded Fund (ETF) από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).
Ένα ETF επιτρέπει στους παραδοσιακούς επενδυτές να επενδύσουν στο Bitcoin στο πλαίσιο ενός ασφαλούς επενδυτικού περιβάλλοντος, δυνητικά καθιστώντας το μια πιο προσιτή και οικεία επενδυτική επιλογή.
Η έγκριση επηρέασε σαφώς τις αγοραστικές αποφάσεις, με πολλούς να περιμένουν ένα πιο παραδοσιακό επενδυτικό όχημα για να αποκτήσουν Bitcoin.
Τέλος, η μελέτη αποκαλύπτει μια εκπληκτική σχέση μεταξύ της υιοθέτησης Bitcoin και του φόβου μιας οικονομικής ύφεσης.
Σημαντική μερίδα των ερωτηθέντων εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Bitcoin θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αντιστάθμιση του κινδύνου έναντι της οικονομικής ύφεσης.

Γίνεται ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο;

Αυτή η αντίληψη τοποθετεί το Bitcoin ως ένα πιθανό ασφαλές καταφύγιο, παρόμοιο με τον χρυσό, προσελκύοντας επενδυτές που επιδιώκουν να προστατεύσουν τον πλούτο τους σε αβέβαιες οικονομικές συγκυρίες.
Η μελέτη παρουσιάζει μια ανοδική εικόνα για το μέλλον του Bitcoin στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Με το ένα τέταρτο του πληθυσμού να κατέχει ήδη Bitcoin και σχεδόν οι μισοί μη ιδιοκτήτες να εκδηλώνουν ενδιαφέρον να το αγοράσουν εντός του έτους (2024), υπάρχει ισχυρή δυνατότητα για συνεχή ανάπτυξη.
Επιπλέον, οι παράγοντες που επηρεάζουν την ιδιοκτησία – ρυθμιστική σαφήνεια, έγκριση του ETF και οικονομικές ανησυχίες – υποδηλώνουν μια μακροπρόθεσμη τάση για ευρύτερη υιοθέτηση.
Αυτή η αύξηση της ιδιοκτησίας Bitcoin έχει σημαντικές επιπτώσεις στο οικονομικό τοπίο.
Υποδεικνύει μια αυξανόμενη αποδοχή των κρυπτονομισμάτων ως νόμιμης κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων.
Επιπλέον, αναδεικνύει μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι Αμερικανοί βλέπουν τις επενδυτικές επιλογές τους, με ένα αυξανόμενο επίπεδο άνεσης ως προς τη χρήση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Οι κίνδυνοι: Μεταβλητότητα και ρυθμιστικό πλαίσιο

Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε τους πιθανούς κινδύνους.
Η αγορά κρυπτονομισμάτων παραμένει ευμετάβλητη και η αξία του Bitcoin μπορεί να παρουσιάζει έντονες διακυμάνσεις.
Επιπλέον, το μακροπρόθεσμο ρυθμιστικό τοπίο για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία εξακολουθεί να εξελίσσεται.
Οι πιθανοί επενδυτές θα πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά την ανοχή τους στον κίνδυνο και να διεξάγουν ενδελεχή έρευνα πριν επενδύσουν σε Bitcoin.
Η μελέτη της Unchained παρέχει πειστικές αποδείξεις ότι το Bitcoin γίνεται mainstream στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Με ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού να κατέχει τώρα το Bitcoin και το αυξανόμενο ενδιαφέρον από πιθανούς επενδυτές, το μέλλον φαίνεται λαμπρό για το κρυπτονόμισμα.
Ωστόσο, αυτή η τάση συνοδεύεται από εγγενείς κινδύνους και οι πιθανοί επενδυτές θα πρέπει να προσεγγίσουν το Bitcoin με προσοχή και ενδελεχή έρευνα.
Ένα πράγμα είναι σίγουρο: το Bitcoin έχει αιχμαλωτίσει το επενδυτικό ενδιαφέρον των Αμερικανών και η επιρροή του στο οικονομικό τοπίο είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης