Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ο Musk πουλάει Bitcoin - Η Tesla μετέφερε BTC 760 εκατ. δολ. σε άγνωστα wallets και έμεινε με… 6,65 δολ.

tags :
Ο Musk πουλάει Bitcoin - Η Tesla μετέφερε BTC 760 εκατ. δολ. σε άγνωστα wallets και έμεινε με… 6,65 δολ.
Tα πορτοφόλια bitcoins, που σχετίζονται με την Tesla, έχουν αδειάσει
Σχετικά Άρθρα

Ενισχύονται τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία ο Elon Musk να πουλάει bitcoins.
Ειδικότερα, η Tesla του Musk, ένας από τους μεγαλύτερους εταιρικούς ιδιοκτήτες bitcoin (BTC), μετέφερε σχεδόν το σύνολο των 760 εκατομμυρίων δολαρίων του κρυπτονομίσματος που κατέχει σε άγνωστα πορτοφόλια.
Τα πορτοφόλια που σχετίζονται με τον κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων μετέφεραν την Τρίτη περισσότερα από 11.500 bitcoin σε πορτοφόλια των οποίων η ιδιοκτησία είναι άγνωστη, σύμφωνα με την εταιρεία κρυπτογραφικών δεδομένων Arkham Intelligence. Τα πορτοφόλια της Tesla απέμειναν με BTC αξίας περίπου 6,65 δολ. – ουσιαστικά τίποτα.
Η Tesla ήταν μέχρι πρότινος ο τέταρτος μεγαλύτερος κάτοχος bitcoin μεταξύ των εταιρειών που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ. Μόνο η εταιρεία λογισμικού MicroStrategy και οι εταιρείες εξόρυξης bitcoin MARA Holdings και Riot Platforms έχουν μεγαλύτερα αποθέματα.
Η Tesla αγόρασε BTC αξίας 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων τον Φεβρουάριο του 2021 και σε κάποιο σημείο κατείχε BTC αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία του Arkham. Ωστόσο, η εταιρεία πούλησε το 75% των συμμετοχών της στις αρχές του 2022 με ζημία. Όταν η Arkham Intelligence πρόσθεσε τη δυνατότητα παρακολούθησης πορτοφολιών bitcoin της αυτοκινητοβιομηχανίας στο ταμπλό της τον Μάρτιο, είχε περίπου 11.509 bitcoin, αξίας περίπου 770 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Musk είχε επίσης ανακοινώσει στο παρελθόν, ότι η Tesla θα δεχόταν σύντομα πληρωμές σε bitcoin, αλλά τα σχέδια εγκαταλείφθηκαν λίγο αργότερα λόγω περιβαλλοντικών ανησυχιών.
Ενώ ορισμένες από τις εταιρείες του Musk -συμπεριλαμβανομένων των Tesla και SpaceX- διατηρούν bitcoin στους ισολογισμούς τους, δεν είναι σαφές πόσο πιστεύει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του X (πρώην Twitter) στο κρυπτονόμισμα. Σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε στο YouTube τον Ιούλιο, ο Musk δήλωσε ότι πιστεύει ότι «υπάρχει κάποια αξία στο bitcoin, και ίσως σε κάποια άλλα κρυπτονομίσματα», αλλά ότι η αδυναμία του είναι το dogecoin (DOGE).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης