Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

O Trump θα επιστρέψει πανηγυρικά στον Λευκό Οίκο - To... Trump trade οδηγεί σε ράλι στο bitcoin

O Trump θα επιστρέψει πανηγυρικά στον Λευκό Οίκο - To... Trump trade οδηγεί σε ράλι στο bitcoin
Ο δισεκατομμυριούχος Stanley Druckenmiller υποστήριξε πως η άνοδος των κρυπτονομισμάτων αποτελεί μία από τις ενδείξεις ότι οι αγορές αναμένουν μια νίκη του πρώην προέδρου

Νίκη του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου Donald Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου 2024, δείχνει το ράλι του bitcoin.
Σύμφωνα με το Bloomberg,
το ψηφιακό νόμισμα έχει σημειώσει άνοδο περίπου 13% τις τελευταίες επτά ημέρες, πολύ υψηλότερα από τον παγκόσμιο δείκτη μετοχών και τον χρυσό.
Ο δισεκατομμυριούχος Stanley Druckenmiller υποστήριξε πως η άνοδος των κρυπτονομισμάτων αποτελεί μία από τις ενδείξεις ότι οι αγορές αναμένουν μια νίκη του πρώην προέδρου.
Ο Trump έχει ορκιστεί να μετατρέψει τις ΗΠΑ στην πρωτεύουσα των κρυπτονομισμάτων.
Ο εναγκαλισμός του με τον τομέα οδήγησε στον χαρακτηρισμό του bitcoin ως ένα λεγόμενο Trump trade που προβλέπει την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο.
Η άνοδος του bitcoin έλαβε χώρα παράλληλα με τις αλλαγές στις πλατφόρμες στοιχημάτων, όπου πολλοί επιλέγουν να ποντάρουν χρήματα όσον αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών.

trump1.jpg

Εκτοξεύονται τα στοιχήματα

Οι αποδόσεις του Trump στην πλατφόρμα Polymarket έχουν εκτοξευθεί στο 58%, ενώ οι αποδόσεις της Χάρις έχουν μειωθεί στο 41%.
Στην PredictIt, οι πιθανότητες του Τραμπ βρίσκονται στο 54%, έναντι του 49% για την Harris.
«Ο ενθουσιασμός στις πλατφόρμες στοιχημάτων οδηγεί σε υψηλά επίπεδα τεκμαρτής μεταβλητότητας και σε ράλι στις τιμές spot του bitcoin», δήλωσε η Arissa Toyosaki,
συνιδρυτής της Cega, μιας εταιρείας παροχής υπηρεσιών παραγώγων κρυπτογράφησης. «Οι πρόσφατες σημαντικές εισροές στα bitcoin ETFs τροφοδοτούν επίσης το ράλι», συμπλήρωσε.
Οι καθαρές εισροές στα δώδεκα αμερικανικά bitcoin ETFs έχουν ξεπεράσει τα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια από τις 11 Οκτωβρίου.
Την ώρα που οι πλατφόρμες στοιχημάτων υποδεικνύουν νίκη του Trump, η διαφορά στις περισσότερες δημοσκοπήσεις είναι εντός του περιθωρίου σφάλματος με λιγότερες από τρεις εβδομάδες να απομένουν μέχρι την ημέρα των εκλογών.
Η Harris προηγείται του Trump κατά περίπου 1,6 ποσοστιαίες μονάδες στον μέσο όρο των εθνικών δημοσκοπήσεων της Real Clear Politics.
Ο Trump προηγείται με λιγότερο από μία ποσοστιαία μονάδα στην αντίστοιχη μέτρηση για τις αμφίρροπες πολιτείες.

trump2.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης