Τελευταία Νέα
Μαύρη Πένα

H PwC Ελλάδας μαζί με την τράπεζα Πειραιώς πέτυχαν κάτι αξιοζήλευτο σε 18 μήνες

H PwC Ελλάδας μαζί με την τράπεζα Πειραιώς πέτυχαν κάτι αξιοζήλευτο σε 18 μήνες
Η ολοκλήρωση του εν λόγω έργου είναι στρατηγικής σημασίας για την Πειραιώς και εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου μετασχηματισμού του Τομέα Οικονομικής Διαχείρισης της Τράπεζας
Μέσα σε 18 μήνες εντατικών εργασιών από όλους τους εμπλεκόμενους και με την συμμετοχή 100 περίπου ατόμων τόσο από την Πειραιώς όσο και από την PwC Ελλάδας ολοκληρώθηκε με επιτυχία η υλοποίηση του νέου Financial ERP Συστήματος της Πειραιώς με την PwC Ελλάδας να λειτουργεί ως στρατηγικός σύμβουλος της Τράπεζας καθ’ όλη τη διάρκεια του εξαιρετικά σύνθετου και απαιτητικού αυτού έργου.
Η ολοκλήρωση του εν λόγω έργου είναι στρατηγικής σημασίας για την Πειραιώς και εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου μετασχηματισμού του Τομέα Οικονομικής Διαχείρισης της Τράπεζας.
Αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό των εσωτερικών της λειτουργιών, την αυτοματοποίηση των διαδικασιών και την ταχεία οικονομική πληροφόρηση τόσο προς τη Διοίκηση όσο και προς την επενδυτική κοινότητα.
Μέσω της υλοποίησης του έργου, η Πειραιώς εξασφαλίζει την ανάπτυξη ενός σύγχρονου οικοσυστήματος σε περιβάλλον cloud, καθώς και μια ενιαία πηγή προσαρμοσμένων λύσεων και υποστήριξης ολοκληρωμένων διαδικασιών.
Η λύση, η οποία βρίσκεται σε παραγωγική λειτουργία, χρησιμοποιεί το Rise with SAP, S/4HANA Private Cloud Edition για την υποστήριξη χρηματοοικονομικών λειτουργιών, συνδυαζόμενη με cloud εργαλεία στο Microsoft Azure.
Η PwC Ελλάδας ανέλαβε το σχεδιασμό, την υλοποίηση αλλά και την διαχείριση της επερχόμενης αλλαγής, μέρος της οποίας ήταν και η εκπαίδευση όλων των εργαζομένων, μέχρι τη δοκιμαστική και την παραγωγική λειτουργία του νέου Financial ERP.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης