Τελευταία Νέα
Μαύρη Πένα

Αποκάλυψη - Ποια μεγάλη εξαγορά στον κλάδο ακινήτων ετοιμάζει η Intrakat, ενισχύει τα EBITDA 45 με 50 εκατ

Αποκάλυψη - Ποια μεγάλη εξαγορά στον κλάδο ακινήτων ετοιμάζει η Intrakat, ενισχύει τα EBITDA 45 με 50 εκατ
Πάντως σε ότι αφορά το όνομα της εταιρίας δεν είναι δύσκολο να την εντοπίσει κάποιος όταν δεν υπάρχουν και πολλές με κεφαλαιοποίηση 250 εκ ευρώ και ακίνητα 500 εκ ευρώ που μπορούν το 2024 να κάνουν την έκπληξη και να πιάσουν EBITDA με 45 - 50 εκ ευρώ
Μαθαίνουμε ότι η Intrakat βρίσκεται πολύ κοντά σε μεγάλη κίνηση και συγκεκριμένα στην εξαγορά εταιρίας ακινήτων - real estate - που αποτιμάται γύρω στα 250 εκ ευρώ.
Από όσα πληροφορούμαστε υπήρχε εδώ και καιρό η διάθεση από τον βασικό μέτοχο που έχει πολύ μεγάλο ποσοστό να προχωρήσει σε μεταβίβαση της εταιρίας και στο μεσοδιάστημα την προίκισε ώστε σήμερα η αξία των ακινήτων της να υπερβαίνει τα 500 εκ ευρώ.
Η κίνηση της Intrakat δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς έχει εκφράσει τη διάθεση για επέκταση δραστηριοτήτων και σε άλλους τομείς πέραν των κατασκευών που είναι η αιχμή της.
Άλλωστε ο ίδιος Αλέξανδρος Εξάρχου κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου 2024 μίλησε για νέο στρατηγικό σχέδιο και προανήγγειλε πως αυτό θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση για τους επενδυτές (investors day) πιθανότατα στις 23 Οκτωβρίου και σίγουρα μέχρι 29 Οκτωβρίου 2024.
Η εξαγορά της εταιρίας στρατηγικά εξυπηρετεί την Intrakat η οποία έχει και δικό της χαρτοφυλάκιο ακινήτων και το οποίο μπορεί να εντάξει στην εταιρία που θα εξαγοράσει και να αξιοποιήσει το γεγονός της ανάπτυξης προχωρώντας και σε διάθεση μετοχών που με μεγαλύτερη περιουσία θα σημάνει και περισσότερα έσοδα.
Πάντως σε ότι αφορά το όνομα της εταιρίας δεν είναι δύσκολο να την εντοπίσει κάποιος όταν δεν υπάρχουν και πολλές με κεφαλαιοποίηση 250 εκ ευρώ και ακίνητα 500 εκ ευρώ που μπορούν το 2024 να κάνουν την έκπληξη και να πιάσουν EBITDA με 45 - 50 εκ ευρώ.
Με την νέα εξαγορά η μετοχή της Intrakat από 4,64 ευρώ ή 744 εκατ ευρώ συνολική χρηματιστηριακή αξία θα πάει προς τα 5,5 ευρώ Χ 160,5 εκατ μετοχές = 880 εκατ ευρώ

O διευθύνων σύμβουλος της Intrakat Αλέξανδρος Εξάρχου
1496729-eksarhou-alexandros-930.jpg

Υποσημείωση

Πως θα λέγεται η νέα Intrakat που αλλάζει όνομα....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης